Barak innrømmer at Israel har et “cyberprogram”

– Målet med cyberforsvaret vårt, som er den viktigste og vanskeligste komponenten vår, er å forhindre skade, forklarer forsvarsminister Ehud Barak.

Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)
Forsvarsminister Ehud Barak. (Foto: Monika Flueckiger, swiss-image.ch)

– Det er mer enn en kan oppnå gjennom en offensiv [militær] aksjon, selv om begge aspekter er med, sa han under en konferanse ved Universitetet i Tel Aviv.

Israel har av mange blitt utpekt som hjernen bak de tyngste datavirusene som er registrert i Midtøsten de siste årene, deriblant Stuxnet og Flame. Sistnevnte blir av mange beskrevet som det mest avanserte dataviruset i internetts historie. Jerusalem har aldri bekreftet eller avkreftet om de faktisk står bak disse programmene.

Vil være fremst
– Vi forbereder oss på å være helt i front verden i cyberkampen, både sivilt og sikkerhetsmessig, lovet Barak.

Det er første gang at en israelsk minister innrømmer at de både utvikler og arbeider med cyberforsvar.

– En enkelt hacker kan forårsake ekstrem skade på økonomiske eller nasjonale systemer. […] Den fri verden er under trussel fra iransk terror, opprørsstater og organisert kriminalitet. Men enda har ikke verktøyene blitt utviklet for en systematisk respons. Ikke på et nasjonalt nivå, eller globalt, sa han.

Forrige artikkelAlt fra Israel-konferansen 2012
Neste artikkelJordanere kastet sko og steiner og jaget jødiske turister fra landsbyen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no