– Allmenn verneplikt vil bli en historisk forandring

Men statsminister Benjamin Netanyahu fastholder at Likud må vise ansvarlighet, for å bevare koalisjonsregjeringen.
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)

Netanyahu understreket under et møte med Likuds Knesset-gruppe søndag at alle israelere må gjennomføre førstegangstjenesten, og at de som ikke gjør det vil bli møtt med «negative konsekvenser». Men dette «må bli gjort med ansvarlighet, for å bevare den nasjonale enheten», sa han.

– Alle må dele på byrden. Vi vil tilby positive insentiver for dem som tjenestegjør og negative til dem som unngår tjenesten.

Likuds Knesset-politiker Danny Danon sa under møtet at også araberne må inkluderes i den allmenne verneplikten, dersom regjeringen skal ha noe håp om at Høyesterett skal akseptere det nye lovforslaget som måtte komme.

Kan akseptere Kadimas krav
Lørdag hintet også Netanyahu om at han kan komme til å akseptere Kadimas ultimatum om å implementere Tal-komiteens anbefalinger i den nye vernepliktsloven. Det viktigste prinsippet for det største regjeringspartiet er at maks 1.500 ultra-ortodokse jødiske bibelskolestudenter skal slippe unna militærtjenesten hvert år. Dermed kan det se ut til at statsministeren snart vil møte med Kadima-formann Shaul Mofaz, for å diskutere utnevnelsen av en ny kommisjon som skal lage et utkast til den nye loven.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise