Syriske sivile samlet seg ved grensegjerdet mot Israel

Rundt tretti syrere, flere av dem bevæpnet, samlet seg onsdag få hundre meter fra grensen mot Israel. Som et sikkerhetstiltak evakuerte IDF et turiststed på israelsk side av Golan-høyden.

Bildet viser området der grensen mellom Israel, Syria og Libanon møtes. (Foto: flickr.com)
Bildet viser området der grensen mellom Israel, Syria og Libanon møtes. (Foto: flickr.com)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Flere av personene bar med seg våpen og det israelske forsvaret forsto ikke helt hva intensjonen deres var. Til slutt måtte hæren til slutt evakuere turister fra Hermon-fjellet for å være på den sikre siden, opplyser Ha’aretz.

Israel er i gang med å oppgradere grensegjerdet mot Syria. Rundt 90 prosent av det ble bygget etter Yom Kippur-krigen i 1973 og behovet for forbedringer er stort. Dessuten frykter IDF at den pågående borgerkrigen på syrisk side av grensen, vil føre med seg flere terrorangrep mot Israel.

Forrige artikkelHandler konflikten om Israels størrelse eller Israels eksistens?
Neste artikkelFull streik i Ha’aretz
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -