IDF ødela to syriske stillinger etter ny granat inn på israelsk side

For andre gang på 24 timer svarte IDF mandag ettermiddag på granater som kom fra syrisk side. To granatstillinger i Syria ble tilintetgjort, ifølge israelske nettaviser.

Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)
Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)

Rett nord for Tel Hazeka på Golan-høyden eksploderte en granat avfyrt fra Syria mandag ettermiddag. IDF svarte umiddelbart på ilden med stridsvogner som er utplassert langs grensen. Situasjonen mellom landene har tilspisset seg voldsomt de siste dagene, som følge av at borgerkrigen i Syria har beveget seg helt inn til Israels grenser. En rekke ganger har israelske myndigheter advart president Bashar Assad mot å la konflikten flyte over på israelsk territorium.

I en pressemelding melder IDF at de traff to granatutskytingsposter på syrisk jord, skriver Ha’aretz.

– For kort tid siden traff en granat et åpent område i nærheten av en IDF-post på Golan-høyden, som følge av den interne konflikten i Syria. […] IDF har svart med å avfyre artilleriild mot kildene til utskytningene, og kan bekrefte direkte treff, skriver IDF.

Søndag svarte IDF med et varselskudd etter at en syrisk granat landet øst på Golan-høyden. Det var første gang siden Yom Kippur-krigen i 1973 at Israel skjøt inn på syrisk territorium, melder Yedioth Aharonoth. Søndag kveld satte MIFF et kritisk søkelyst på hvordan episoden ble framstilt på Nrk.no.

Forrige artikkelHollande lovte Netanyahu å bekjempe jødehat
Neste artikkelNy bakkeaksjon på Gaza-stripen?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no