IDF ødela to syriske stillinger etter ny granat inn på israelsk side

For andre gang på 24 timer svarte IDF mandag ettermiddag på granater som kom fra syrisk side. To granatstillinger i Syria ble tilintetgjort, ifølge israelske nettaviser.
Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)
Militærøvelse på Golan-høyden (Illustrasjon: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Rett nord for Tel Hazeka på Golan-høyden eksploderte en granat avfyrt fra Syria mandag ettermiddag. IDF svarte umiddelbart på ilden med stridsvogner som er utplassert langs grensen. Situasjonen mellom landene har tilspisset seg voldsomt de siste dagene, som følge av at borgerkrigen i Syria har beveget seg helt inn til Israels grenser. En rekke ganger har israelske myndigheter advart president Bashar Assad mot å la konflikten flyte over på israelsk territorium.

I en pressemelding melder IDF at de traff to granatutskytingsposter på syrisk jord, skriver Ha’aretz.

– For kort tid siden traff en granat et åpent område i nærheten av en IDF-post på Golan-høyden, som følge av den interne konflikten i Syria. […] IDF har svart med å avfyre artilleriild mot kildene til utskytningene, og kan bekrefte direkte treff, skriver IDF.

Søndag svarte IDF med et varselskudd etter at en syrisk granat landet øst på Golan-høyden. Det var første gang siden Yom Kippur-krigen i 1973 at Israel skjøt inn på syrisk territorium, melder Yedioth Aharonoth. Søndag kveld satte MIFF et kritisk søkelyst på hvordan episoden ble framstilt på Nrk.no.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise