14.000 ultra-ortodokse verves i 2013

Etter at Høyesterett i Israel har krevd likere fordeling av "den militære samfunnsbyrden", lover IDF nå å utvide den ultra-ortodokse kontigenten som gjennomfører førstegangstjeneste.
Militærøvelse (Illustrasjon: IDF)
Militærøvelse (Illustrasjon: IDF)

Neste sommer vil mellom 14.000 og 15.000 ultra-ortodokse menn kalles inn til tjeneste. Men 40.000 fra denne samfunnsgruppen mellom 20 og 30 år slipper fortsatt unna. Stadig flere vil fra nå av bli innkalt. IDF har planer om å øke inntaket fra år til år, rapporterer Times of Israel.

Mandag ble hærens nye rekrutteringsprogram godkjent av forsvarsminister Ehud Barak. Torsdag denne uken arrangerer Høyesterett en høring, der de drøfter innenfor hvilke rammer en ny vernepliktslov kan bli formet. Den forrige vernepliktsloven, «Tal-loven» som gav ultra-ortodokse bibelskolestudenter fritak fra militærtjenesten, gikk «ut på dato» i sommer.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise