Syriske kuler nær ved å treffe IDF-kjøretøy

I løpet av søndagen ble Israel rammet av syrisk ild to ganger, streifskudd fra kampene som pågår mellom opprørere og syriske styrker nær grensen.

UNDOF-soldater på tur i Golan-høyden, med utsikt over Syria. (Foto: Peter Roffey)
UNDOF-soldater på tur i Golan-høyden, med utsikt over Syria. (Foto: Peter Roffey)

Den første hendelsen inntraff nær grensebyen Alonei Habashan, der flere innbyggere registrerte det som minnet om eksplosjoner. IDF melder at det trolig ikke var snakk om noen granat, men om skuddsalver fra håndvåpen. Ingen kom til skade under hendelsen, melder Times of Israel.

Heller ikke en senere skuddsalve som rammet Golan-høyden senere på dagen, førte til at noen kom til skade. Men skuddene var nær ved å treffe et IDF-kjøretøy.

Forsvarsminister Ehud Barak har uttalt at dersom ikke disse hendelsene opphører, vil Israel måtte svare. Både Tyrkia og Jordan, har lidd tap som følge av at borgerkrigen i Syria har spilt over grensene deres.

Forrige artikkelFarget Parkveien blå og hvit
Neste artikkelBarak trekker seg fra politikken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no