Syriske kuler nær ved å treffe IDF-kjøretøy

I løpet av søndagen ble Israel rammet av syrisk ild to ganger, streifskudd fra kampene som pågår mellom opprørere og syriske styrker nær grensen.
UNDOF-soldater på tur i Golan-høyden, med utsikt over Syria. (Foto: Peter Roffey)
UNDOF-soldater på tur i Golan-høyden, med utsikt over Syria. (Foto: Peter Roffey)

Den første hendelsen inntraff nær grensebyen Alonei Habashan, der flere innbyggere registrerte det som minnet om eksplosjoner. IDF melder at det trolig ikke var snakk om noen granat, men om skuddsalver fra håndvåpen. Ingen kom til skade under hendelsen, melder Times of Israel.

Heller ikke en senere skuddsalve som rammet Golan-høyden senere på dagen, førte til at noen kom til skade. Men skuddene var nær ved å treffe et IDF-kjøretøy.

Forsvarsminister Ehud Barak har uttalt at dersom ikke disse hendelsene opphører, vil Israel måtte svare. Både Tyrkia og Jordan, har lidd tap som følge av at borgerkrigen i Syria har spilt over grensene deres.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise