Lipkin-Shahak døde av kreft

Den tidligere israelske forsvarssjefen Amnon Lipkin-Shahak døde onsdag etter lang tids kamp mot kreft. Han ble 68 år gammel.

Amnon Lipkin-Shahak fra tiden som forsvarssjef. (Foto: IDF)
Amnon Lipkin-Shahak fra tiden som forsvarssjef. (Foto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lipkin-Shahak døde på Hadassah-sykehuset i Jerusalem, opplyser Yedioth Aharonoth. Han har også vært turist- og transportminister for det tidligere Sentrumspartiet fra 1999.

Lipkin-Shahak startet sin militære karriere i 1962, da han ble en del av fallskjermavdelingen. Han mottok en medalje for sitt mot under Operasjon Inferno i Jordan i 1968 og Operasjon ungdommens vår i Beirut i 1973. Fra 1995 overtok han som forsvarssjef etter Ehud Barak.

– Hans heltestatus var tydelig i måten han kjempet mot kreften i tillegg. Han mistet aldri fatningen eller sin utstråling. På vegne av Israel ønsker jeg å sende mine kondolanser til hans familie, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Forrige artikkelIsraelere foretrekker fortsatt to stater for to folk
Neste artikkelNi anti-israelske resolusjoner på én dag i Generalforsamlingen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no