To helikopterpiloter drept i ulykke

To israelske helikopterpiloter i Luftforsvaret ble drept under et øvingsoppdrag sør for Gedera natt til tirsdag.
Et liknende Cobra-helikopter styrtet i Israel natt til tirsdag og tok livet av begge pilotene ombord. (Foto: Dan Burke, flickr.com)
Et liknende Cobra-helikopter styrtet i Israel natt til tirsdag og tok livet av begge pilotene ombord. (Foto: Dan Burke, flickr.com)

IAF mistet kontakt med Cobra-helikopteret under øvelsen natt til tirsdag, da det befant seg i nærheten av kibbutz Revadim sør for Gedera. IDF satte i gang søk for å finne helikopteret og dets to piloter. Det viste seg at begge pilotene ble drept i en helikopterstyrt på hveteåkrene til kibbutzen. Ofrenes familier er informert om hendelsen.

Pilotene lettet fra en militærbase i Sentral-Israel, sammen med et annet helikopter. Begge skulle returnere til basen etter endt oppdrag, men kun et av dem vendte tilbake, forklarer Yedioth Aharonoth.

– Da vi så hva som skjedde i luften og alle sikkerhetsstyrkene [som samlet seg], gikk vi bort for å hjelpe til. Vi gikk inn på åkeren. Flere hundre meter inn på den fant vi deler av helikopterets motor. Andre som var med meg fant andre deler. Det var bare godt at ikke helikopteret ikke tok fyr, forklarer en lokal jødisk bibelskolestudent.

De siste tolv månedene har to andre helikopterulykker rammet IAF. Ingen kom til skade i de to hendelsene, som var forårsaket av teknisk svikt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise