To helikopterpiloter drept i ulykke

To israelske helikopterpiloter i Luftforsvaret ble drept under et øvingsoppdrag sør for Gedera natt til tirsdag.

Et liknende Cobra-helikopter styrtet i Israel natt til tirsdag og tok livet av begge pilotene ombord. (Foto: Dan Burke, flickr.com)
Et liknende Cobra-helikopter styrtet i Israel natt til tirsdag og tok livet av begge pilotene ombord. (Foto: Dan Burke, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

IAF mistet kontakt med Cobra-helikopteret under øvelsen natt til tirsdag, da det befant seg i nærheten av kibbutz Revadim sør for Gedera. IDF satte i gang søk for å finne helikopteret og dets to piloter. Det viste seg at begge pilotene ble drept i en helikopterstyrt på hveteåkrene til kibbutzen. Ofrenes familier er informert om hendelsen.

Pilotene lettet fra en militærbase i Sentral-Israel, sammen med et annet helikopter. Begge skulle returnere til basen etter endt oppdrag, men kun et av dem vendte tilbake, forklarer Yedioth Aharonoth.

– Da vi så hva som skjedde i luften og alle sikkerhetsstyrkene [som samlet seg], gikk vi bort for å hjelpe til. Vi gikk inn på åkeren. Flere hundre meter inn på den fant vi deler av helikopterets motor. Andre som var med meg fant andre deler. Det var bare godt at ikke helikopteret ikke tok fyr, forklarer en lokal jødisk bibelskolestudent.

De siste tolv månedene har to andre helikopterulykker rammet IAF. Ingen kom til skade i de to hendelsene, som var forårsaket av teknisk svikt.

Forrige artikkelOljefondet investerer nye milliarder i Israel
Neste artikkel20 ministere i neste regjering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no