Behandlet sju skadde syrere fra Golan

Forsvarssjef Benny Gantz tillot lokale israelske sanitetssoldater å behandle sju sårede syrere som kom til grensen onsdag morgen.
Grensegjerdet mellom Syria og Israel (Foto: Michael Privorotsky)
Grensegjerdet mellom Syria og Israel (Foto: Michael Privorotsky)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Av de sju sårede var to av dem så dårlige at de ble fraktet til israelsk sykehus for videre behandling, før de siden ble sendt hjem igjen. Ifølge IDF var det “humanitære årsaker” som gjorde at forsvarssjef Benny Gantz tillot assistansen.

Sist onsdag ble fire syrere behandlet på Golan-høyden, hvor også to av dem måtte fraktes til sykehus i Israel. Teknisk sett er Damaskus og Jerusalem i krig, på tross av at grensene har vært rolige de siste tiårene. Mange av opprørsgruppene i Syria er islamistiske og fiendtlig innstilte til Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise