Behandlet sju skadde syrere fra Golan

Forsvarssjef Benny Gantz tillot lokale israelske sanitetssoldater å behandle sju sårede syrere som kom til grensen onsdag morgen.

Grensegjerdet mellom Syria og Israel (Foto: Michael Privorotsky)
Grensegjerdet mellom Syria og Israel (Foto: Michael Privorotsky)

Av de sju sårede var to av dem så dårlige at de ble fraktet til israelsk sykehus for videre behandling, før de siden ble sendt hjem igjen. Ifølge IDF var det “humanitære årsaker” som gjorde at forsvarssjef Benny Gantz tillot assistansen.

Sist onsdag ble fire syrere behandlet på Golan-høyden, hvor også to av dem måtte fraktes til sykehus i Israel. Teknisk sett er Damaskus og Jerusalem i krig, på tross av at grensene har vært rolige de siste tiårene. Mange av opprørsgruppene i Syria er islamistiske og fiendtlig innstilte til Israel.

Forrige artikkelEtiopisk-jødisk fjernsynskanal reddet fra konkurs
Neste artikkelBarth Eide må svare mer om lønn til terrorister
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no