23.085 soldater har omkommet i forsvaret av Israel

Foran morgendagens Minnedag for falne soldater og terrorofre har forsvarsdepartementet publisert oppdaterte tall, som viser at 23.085 soldater og annet sikkerhetspersonell har falt i tjeneste siden 1860.
En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)
En soldatgrav dekket med blomster under Minnedagen for falne soldater og terrorofre i 2009. (Illustrasjonsfoto: Ari Bronstein / Flickr.com)

I løpet av det siste året har 92 nye soldater falt i tjeneste for å gi sine israelske medborgere sikkerhet, opplyser Jerusalem Post. 37 av disse var IDF-soldater, 12 tjenestegjorde i andre sikkerhetsstyrker, for eksempel politiet. De fleste av disse døde i ulykker eller annen død utenom kampsituasjon. 43 av de drepte var veteraner som døde av skadene de pådro seg i kamp.

Det totale antallet falne soldater er nå 23.085. Tallet regnes helt tilbake fra 1860. Det er fortsatt 17.000 nålevende familier som har mistet sine familiemedlemmer i tjeneste, blant dem 5.000 enker og mer enn 2.000 barn som er mistet en forelder.

Søndag innledes Israels offisielle Minnedag for falne soldater og terrorofre («Yom Hazikaron»). 1,5 millioner mennesker er ventet å besøke militære gravlunder, for å vise respekt for de falne. Klokken 11:00 lokal tid mandag vil hele nasjonen stanse opp i tre minutter og sirener vil lyde over hele landet, for å minnes de drepte. På kvelden igjen ved solnedgang, innleder Israel feiringen av landets Uavhengighetsdag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise