Syria: – Vi ødela israelsk kjøretøy på Golan

Ifølge syriske myndigheter skal deres væpnede styrker ha ødelagt et israelsk kjøretøy som krysset våpenhvilelinjen mot Syria. IDF sier en jeep kun fikk mindre skader, og ingen soldater kom til skade.
En IDF-jeep ble utsatt for beskytning fra den syriske hæren tirsdag. (Illustrasjon: The Advocacy Project, flickr.com)
En IDF-jeep ble utsatt for beskytning fra den syriske hæren tirsdag. (Illustrasjon: The Advocacy Project, flickr.com)

De syriske regjeringsstyrkene hevder de har ødelagt et militærkjøretøy «og de som var inni», etter at det krysset våpenhvilelinjen mot Syria på Golan-høydene tirsdag. Alle som forsøker å infiltrere syrisk territorium «vil møte umiddelbare og harde motangrep», heter det i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået AP.

En talskvinne i IDF sier imidlertid at jeepen det er snakk om kun fikk mindre skader. Soldatene som var inne i bilen skal ikke ha blitt såret. Israel skal ha kommet med et raskt motangrep etter hendelsen.

– De skjøt [målrettet] mot våre styrker. Om de visste at det var oss eller ikke vet jeg ikke, men det var tredje gangen dette har skjedd bare denne uken. På samme sted og samme tid. Ilden var rettet mot oss, sier en annen kilde i forsvaret til Jerusalem Post.

Forsvarssjef Benny Gantz inspiserte senere på dagen troppene på Golan-høydene. Israel har levert en offisiell protest til FNs fredsbevarende UNDOF-styrker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise