Syria: – Vi ødela israelsk kjøretøy på Golan

Ifølge syriske myndigheter skal deres væpnede styrker ha ødelagt et israelsk kjøretøy som krysset våpenhvilelinjen mot Syria. IDF sier en jeep kun fikk mindre skader, og ingen soldater kom til skade.

En IDF-jeep ble utsatt for beskytning fra den syriske hæren tirsdag. (Illustrasjon: The Advocacy Project, flickr.com)
En IDF-jeep ble utsatt for beskytning fra den syriske hæren tirsdag. (Illustrasjon: The Advocacy Project, flickr.com)

De syriske regjeringsstyrkene hevder de har ødelagt et militærkjøretøy “og de som var inni”, etter at det krysset våpenhvilelinjen mot Syria på Golan-høydene tirsdag. Alle som forsøker å infiltrere syrisk territorium “vil møte umiddelbare og harde motangrep”, heter det i en uttalelse gjengitt av nyhetsbyrået AP.

En talskvinne i IDF sier imidlertid at jeepen det er snakk om kun fikk mindre skader. Soldatene som var inne i bilen skal ikke ha blitt såret. Israel skal ha kommet med et raskt motangrep etter hendelsen.

– De skjøt [målrettet] mot våre styrker. Om de visste at det var oss eller ikke vet jeg ikke, men det var tredje gangen dette har skjedd bare denne uken. På samme sted og samme tid. Ilden var rettet mot oss, sier en annen kilde i forsvaret til Jerusalem Post.

Forsvarssjef Benny Gantz inspiserte senere på dagen troppene på Golan-høydene. Israel har levert en offisiell protest til FNs fredsbevarende UNDOF-styrker.

Forrige artikkelHva får Canada igjen for sitt Israel-vennskap?
Neste artikkelSoldat drept av mine på Golan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -