Soldat drept av mine på Golan

Korporal Roee Alfi ble drept under et mineryddingsoppdrag på Golan-høyden tirsdag. To andre soldater ble også lettere såret da en gammel mine rettet mot kjøretøy eksploderte.

Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den ferske rekruttsoldaten Roee Alfi ble drept under en mineryddingsoppdrag på Golan-høyden nær Moshav Yonatan tirsdag formiddag. 19-åringen hadde begynt sin treårige førstegangstjeneste kun for noen få måneder siden. To andre soldater ble lettere skadet, melder Yedioth Aharonoth.

Alfi er en del av ingeniørkorpset, som var på stedet for å få avansert mineryddingstrening. En av minene skal plutselig ha gått av, mens Alfi og medsoldatene ryddet i et område. Medisinsk personell ble tilkalt og de erklærte ham død umiddelbart. Minen var laget for å trenge gjennom pansrede kjøretøy og var derfor langt kraftigere enn normale miner rettet mot mennesker.

En offiser i ingeniørkorpset forklarer at IDF nå etterforsker hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uklar.

– Det var ikke en mine som ikke var funnet fra før. Den var avdekket og merket [for å bli fjernet] i dag, sammen med andre miner. Det var en israelsk mine som vi hadde fått informasjon om, sier offiseren.

I mars 2011 vedtok Knesset at alle miner i Israel skal fjernes, etter at en tenåring ble hardt såret da en mine gikk av under en familietur på Golan-høydene.

Forrige artikkelSyria: – Vi ødela israelsk kjøretøy på Golan
Neste artikkelHøyesterett krever forklaring rundt konfiskeringslov
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no