Soldat drept av mine på Golan

Korporal Roee Alfi ble drept under et mineryddingsoppdrag på Golan-høyden tirsdag. To andre soldater ble også lettere såret da en gammel mine rettet mot kjøretøy eksploderte.
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)
Landminer fjernet i 2009. (Illustrasjon: IDF)

Den ferske rekruttsoldaten Roee Alfi ble drept under en mineryddingsoppdrag på Golan-høyden nær Moshav Yonatan tirsdag formiddag. 19-åringen hadde begynt sin treårige førstegangstjeneste kun for noen få måneder siden. To andre soldater ble lettere skadet, melder Yedioth Aharonoth.

Alfi er en del av ingeniørkorpset, som var på stedet for å få avansert mineryddingstrening. En av minene skal plutselig ha gått av, mens Alfi og medsoldatene ryddet i et område. Medisinsk personell ble tilkalt og de erklærte ham død umiddelbart. Minen var laget for å trenge gjennom pansrede kjøretøy og var derfor langt kraftigere enn normale miner rettet mot mennesker.

En offiser i ingeniørkorpset forklarer at IDF nå etterforsker hendelsen, men at årsaken til hendelsen fortsatt er uklar.

– Det var ikke en mine som ikke var funnet fra før. Den var avdekket og merket [for å bli fjernet] i dag, sammen med andre miner. Det var en israelsk mine som vi hadde fått informasjon om, sier offiseren.

I mars 2011 vedtok Knesset at alle miner i Israel skal fjernes, etter at en tenåring ble hardt såret da en mine gikk av under en familietur på Golan-høydene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise