– IDF kunne forhindret mineeksplosjon

IDF ble tipset for tre år siden om at en modifikasjonsfeil i anti-stridsvogn-minene på Golan-høydene kunne føre til dødsfall.
Illustrasjon: Arlen, flickr.com
Illustrasjon: Arlen, flickr.com

Tirsdagens ulykke, hvor korporal Roee Alfi ble drept av en anti-stridsvogn-mine på Golan, kunne vært unngått. Det mener offiserer i ingeniørkorpset.

Til Ha’aretz forklarer de at IDF ble tipset allerede for tre år siden at en modifikasjonsfeil i minene kunne føre til dødsfall. Hæren ønsker ikke selv å kommentere saken mens den er under etterforskning, men det er bekreftet at minen inneholdt de feilene som offiserne beskriver.

I 2010 eksploderte to miner av denne typen med sivile og soldater i nærheten, men ingen kom til skade. Under etterforskningen kom det fram at det skyldtes de samme feilene.

Minene kalles M15 og ble produsert så tidlig som i 1954. Israelerne fikk overskuddsminer fra USA etter Korea-krigen, da de allerede var 20 år gamle. Siden har enkelte av dem blitt modifisert av Israel med lokale triggermekanismer, men med svært dårlige resultater.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise