– IDF kunne forhindret mineeksplosjon

IDF ble tipset for tre år siden om at en modifikasjonsfeil i anti-stridsvogn-minene på Golan-høydene kunne føre til dødsfall.
Illustrasjon: Arlen, flickr.com
Illustrasjon: Arlen, flickr.com
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Tirsdagens ulykke, hvor korporal Roee Alfi ble drept av en anti-stridsvogn-mine på Golan, kunne vært unngått. Det mener offiserer i ingeniørkorpset.

Til Ha’aretz forklarer de at IDF ble tipset allerede for tre år siden at en modifikasjonsfeil i minene kunne føre til dødsfall. Hæren ønsker ikke selv å kommentere saken mens den er under etterforskning, men det er bekreftet at minen inneholdt de feilene som offiserne beskriver.

I 2010 eksploderte to miner av denne typen med sivile og soldater i nærheten, men ingen kom til skade. Under etterforskningen kom det fram at det skyldtes de samme feilene.

Minene kalles M15 og ble produsert så tidlig som i 1954. Israelerne fikk overskuddsminer fra USA etter Korea-krigen, da de allerede var 20 år gamle. Siden har enkelte av dem blitt modifisert av Israel med lokale triggermekanismer, men med svært dårlige resultater.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise