Vil selge overflødig militærutstyr

Israel ønsker å selge unna en del militærutstyr til “vennlige nasjoner”, opplyser IDF og forsvarsdepartementet.

Tre tilsvarende israelske Hercules C-130-fly, er lagt ut til salg til vennligsinnede stater. (Foto: Jacob N. Bailey, U.S. Air Force)
Tre tilsvarende israelske Hercules C-130-fly, er lagt ut til salg til vennligsinnede stater. (Foto: Jacob N. Bailey, U.S. Air Force)

Militært utstyr som ikke lenger er i bruk av forsvaret, ønsker forsvarsdepartementet å selge til vennlige nasjoner. Blant gjenstandene på listen er 25 Kfir krigsfly, åtte Cobra-helikopter og 18 F-16 Hawk-jagere.

– Når nyere systemer erstatter de gamle, vil de siste fortsatt tjene enkelte hensikter. Derfor tilbyr vi militærutstyret til salgs. Over de siste årene har Israel gradvis sluttet å bruke eldre våpensystemer og legger ut for salg relativt avanserte våpensystemer, fly, helikoptre, stridsvogner og marinefartøy. De tilbyr vi til vennlige nasjoner som ønsker moderne, pålitelige og godt vedlikeholdte militære systemer, forklarer IDF i en brosjyre over “varene”.

Tre store Hercules C-130 er også til salgs, blant annet det som tok del i den berømte Entebbe-aksjonen i 1976, melder Ha’aretz.

Forrige artikkelYitzhak Yosef og David Lau nye sjefsrabbinere
Neste artikkelNasrallah: – EU burde terrorliste IDF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no