Første Super Hercules er på plass

I går tok de israelske forsvarsstyrkene imot den første maskinen av Super Hercules C-130J. De gamle Hercules-flyene var med på noen av de stolteste øyeblikk i IDFs historie.

Fra mottakelsesseremonien for Super Hercules 9. april 2014. Generalmajor og sjef for luftforsvaret Amir Eshel sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Fra mottakelsesseremonien for Super Hercules 9. april 2014. Generalmajor og sjef for luftforsvaret Amir Eshel sammen med forsvarsminister Moshe Ya'alon og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)

Forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarssjef Benny Gantz kastet glans over mottakelsen av det nye militære transportflyet.

– Denne typen fly gir IDF større operasjonell fleksibilitet og styrker vår kapasitet til oppdrag langt borte. Det gjør oss mer nøyaktige og sterke enn noen gang, sa Gantz.

På sin nyhetsside har IDF presentert et kart som viser at Super Hercules har territoriene til alle Israels fiender i regionen innenfor rekkevidde.

IDFs kart viser rekkevidden til Super Hercules.
IDFs kart viser rekkevidden til Super Hercules.

Super Hercules har større rekkevidde og flyhastighet enn de gamle Hercules-flyene. Det kan frakte med seg 94 fallskjermhoppere og deres utstyr, nesten 50 prosent mer enn det gamle. Alternativet kan det frakte fire pansrede personellkjøretøy, én mer  enn det gamle.

I IDF vil det nye Super Hercules-flyet bli kalt Samson, et hebraisk motstykke til Hercules. Flyet er produsert av amerikanske Lockheed-Martin.

De gamle C-130 Hercules-maskinene deltok for eksempel i Operasjon Entebbe for å frigjøre gisler i Uganada og i Operasjon Salomo for å hente etiopiske jøder hjem til Israel.

Se video av mottakelsesseremonien:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d51-4oEpkNA[/youtube]

Forrige artikkelIran nekter fortsatt å nedgradere atomprogrammet
Neste artikkelFår massiv støtte for å ha droppet Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.