IDF med mobilt rakettskjold

Det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome utvides nå med mobile enheter i tillegg til de eksisterende stasjonære basene for utskytning av avskjæringsraketter.

Slik ser det nye, mobile rakettforsvarssystemet Wind Shield ut. (Foto: Israel Aerospace Industries.)
Slik ser det nye, mobile rakettforsvarssystemet Wind Shield ut. (Foto: Israel Aerospace Industries.)

Det israelske forsvaret mottok onsdag den mobile versjonen av Iron Dome-forsvarssystemet, som har fått navnet Wind Shield. Dette flyttbare rakettforsvarssystemet kan monteres på pansrede kjøretøyer, lastebiler eller terrengbiler. Det opplyser Israel Aerospace Industries til Jerusalem Post.

De beskriver Wind Shield som både et forsvarsskjold mot raketter og et radarsystem mot bakkestyrker og granater. Det skal også kunne avdekke hvor raketter blir avfyrt fra, og beregne hvor raketten ville ha landet om den ikke ble avskjært. Det nye forsvarssystemet er utviklet av Elta Systems Ltd, en undergruppe av Israel Aerospace Industries.

Forrige artikkel130.000 på homofestival i Tel Aviv
Neste artikkelHvordan sikre at eksamensoppgaver blir mer balanserte?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/