Gadi Eizenkot blir ny forsvarssjef

Generalmajor og viseforsvarsminister Gadi Eizenkot (54) er utnevnt til å overta som forsvarssjef etter Benny Gantz.

Gadi Eizenkot. (Foto: IDF)
Gadi Eizenkot. (Foto: IDF)

Det ble ingen overraskelser da statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon ga felles pressemelding om hvem som blir landets neste forsvarssjef. Viseforsvarsminister Gadi Eizenkot har vært favoritt i lengre tid, og har entusiastisk støtte både av Ya’alon og avtroppende forsvarssjef Benny Gantz. Netanyahu på sin side har også vurdert kandidaturene til generalmajor Yoav Galant og generalmajor Yair Golan.

Eizenkot har hatt alle de relevante stillinger som kvalifiserer ham til å lede det israelske forsvaret, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Han har vært sjef for Golani-brigaden, militærattache for to statsministre (Ehud Barak og Ariel Sharon), divisjonssjef på Vestbredden under den mest intense fasen av den andre intifadaen og operasjonssjef under Den andre Libanon-krigen i 2006.

Det blir antatt at Eizenkot starter i sin nye jobb i løpet av to og en halv måned.

Forrige artikkelStriden om loven om Israel som jødisk stat
Neste artikkel– Vi vil aldri anerkjenne jødiskheten til staten Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.