Gadi Eizenkot blir ny forsvarssjef

Generalmajor og viseforsvarsminister Gadi Eizenkot (54) er utnevnt til å overta som forsvarssjef etter Benny Gantz.

Gadi Eizenkot. (Foto: IDF)
Gadi Eizenkot. (Foto: IDF)

Det ble ingen overraskelser da statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon ga felles pressemelding om hvem som blir landets neste forsvarssjef. Viseforsvarsminister Gadi Eizenkot har vært favoritt i lengre tid, og har entusiastisk støtte både av Ya’alon og avtroppende forsvarssjef Benny Gantz. Netanyahu på sin side har også vurdert kandidaturene til generalmajor Yoav Galant og generalmajor Yair Golan.

Eizenkot har hatt alle de relevante stillinger som kvalifiserer ham til å lede det israelske forsvaret, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Han har vært sjef for Golani-brigaden, militærattache for to statsministre (Ehud Barak og Ariel Sharon), divisjonssjef på Vestbredden under den mest intense fasen av den andre intifadaen og operasjonssjef under Den andre Libanon-krigen i 2006.

Det blir antatt at Eizenkot starter i sin nye jobb i løpet av to og en halv måned.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise