Ya’alon: Vi stanser terror fra Tyrkia og Gaza

– Ulike islamistgrupper, spesielt Hamas, forsøker å sette regionen i flammer. Vi arbeider for å hindre terrorceller som blir ledet fra Tyrkia og Gaza, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

Forsvarssjef Moshe Ya'alon sammen med forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) og sjef for IDFs Sørkommando Sami Turgeman. (Foto: IDF)
Forsvarssjef Moshe Ya'alon sammen med forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) og sjef for IDFs Sørkommando Sami Turgeman. (Foto: IDF)

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon påpeker tirsdag til Knessets utenriks- og forsvarkomité at antallet terrorangrep på Vestbredden og i Jerusalem har gått noe ned den aller siste tiden, men han er på ingen måte sikker på at den relative roen vil fortsette.

– Det er press fra islamistgrupper utenfor Israel, spesielt fra Hamas, som forsøker å sette regionen i flammer. Vi arbeider for å hindre terrorceller som blir ledet fra Tyrkia og Gaza, sier Ya’alon.

– Bølgen av terrorangrep fra ensomme ulver ser ut til å ha roet seg, men vi er ikke sikre  på at det er tilfelle, fortsetter forsvarsministeren.

Den politiske lederen for de israelske forsvarsstyrkene minner om at Iran forsøker å skaffe seg atomvåpen.

– Iran fortsetter også å støtte terror og gi våpen til våre fiender – både Hizbollah og terrorgrupper i Gaza. Midtøsten har ikke stabilisert seg, regionen lider av kronisk ustabilitet, sier Ya’alon.

Forsvarsministeren sier Israel har satt «røde grenser» for militær aktivitet i Syria. Dette kan være et hint for å bekrefte at Israel stod bak luftangrepene i Syria søndag.

Forrige artikkel– Allah, la dagen da vi skal slakte jødene komme snart
Neste artikkelPalestinerne får observatørstatus i straffedomstolen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.