Ya’alon: Vi stanser terror fra Tyrkia og Gaza

- Ulike islamistgrupper, spesielt Hamas, forsøker å sette regionen i flammer. Vi arbeider for å hindre terrorceller som blir ledet fra Tyrkia og Gaza, sier Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.
Forsvarssjef Moshe Ya'alon sammen med forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) og sjef for IDFs Sørkommando Sami Turgeman. (Foto: IDF)
Forsvarssjef Moshe Ya'alon sammen med forsvarssjef Benny Gantz (t.v.) og sjef for IDFs Sørkommando Sami Turgeman. (Foto: IDF)

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon påpeker tirsdag til Knessets utenriks- og forsvarkomité at antallet terrorangrep på Vestbredden og i Jerusalem har gått noe ned den aller siste tiden, men han er på ingen måte sikker på at den relative roen vil fortsette.

– Det er press fra islamistgrupper utenfor Israel, spesielt fra Hamas, som forsøker å sette regionen i flammer. Vi arbeider for å hindre terrorceller som blir ledet fra Tyrkia og Gaza, sier Ya’alon.

– Bølgen av terrorangrep fra ensomme ulver ser ut til å ha roet seg, men vi er ikke sikre  på at det er tilfelle, fortsetter forsvarsministeren.

Den politiske lederen for de israelske forsvarsstyrkene minner om at Iran forsøker å skaffe seg atomvåpen.

– Iran fortsetter også å støtte terror og gi våpen til våre fiender – både Hizbollah og terrorgrupper i Gaza. Midtøsten har ikke stabilisert seg, regionen lider av kronisk ustabilitet, sier Ya’alon.

Forsvarsministeren sier Israel har satt «røde grenser» for militær aktivitet i Syria. Dette kan være et hint for å bekrefte at Israel stod bak luftangrepene i Syria søndag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Allah, la dagen da vi skal slakte jødene komme snart
Neste artikkelPalestinerne får observatørstatus i straffedomstolen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise