Styrker rakettforsvaret i nord

Medierapporter forteller at det israelske forsvaret ekstraordinært utplasserer batterier fra rakettforsvarssystemet Iron Dome i grenseområdene mot Libanon. Det meldes også om andre akutte forholdsregler i nordområdene i påvente av mulige angrep fra Hizbollah.

Batterier i rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ifølge medierapporter være på vei opp i nordområdene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Batterier i rakettforsvarssystemet Iron Dome skal ifølge medierapporter være på vei opp i nordområdene. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Sky News’ arabiske tv-kanal meldte i dag at rakettforsvarssystemet Iron Domes batterier nå utplasseres av det israelske forsvaret i nordområdene i nærheten av grensen mot Libanon, som en forholdsregel i tilfelle rakettangrep fra Hizbollah. Dette skriver Jerusalem Post.

Ha’aretz melder at all luftrommet over de israelske Golan-høydene er stengt for sivil flytrafikk, og at israelske soldater i nordområdene har fått inndratt tidligere innvilgede permisjoner på grunn av den spente situasjonen.

De ekstraordinære tiltakene kommer som et resultat av at Hizbollah mener Israel er ansvarlige for et målrettet luftangrep søndag, der en iransk general, samt flere iranske soldater og flere væpnede Hizbollah-krigere ble drept. Generalen planla nye angrep mot Israel, ifølge en vestlig etterretningskilde Reuters har snakket med.

– IDF er forberedt, følger all utvikling, og står klare til å handle slik det er behov for, sier forsvarssjef Benny Gantz ifølge Times of Israel.

Bønder i den nordisraelske byen Metulla skal ha blitt instruert av IDF til å holde seg borte fra markene i nærheten av grensen, ifølge Channel 10.

Det israelske sikkerhetsrådet skal samles til ekstraordinært møte tirsdag i forbindelse med faren for en eskalering av konflikten med Hizbollah i nord.

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sa i et tv-intervju som ble sendt torsdag at organisasjonen har raketter som kan nå hele Israel.

Ifølge den libanesiske avisen As-Safir sier imidlertid kilder i Hizbollah at det vil komme et gjengjeldelsesangrep, men at Hizbollah ikke ønsker å gå så hardt til verks at konflikten eskalerer til full krig på nåværende tidspunkt.

Forrige artikkelFunnet skutt dagen før han skulle fremlegge terrorbevis
Neste artikkelVil du anbefale en fransk jøde å flytte til Israel?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/