Israel investerer i 14 nye jagerfly

F-35 jagerfly. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske luftforsvaret / Flickr.com)
F-35 jagerfly. (Illustrasjonsfoto: Det amerikanske luftforsvaret / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Investeringen som skal gjøre Israel i stand til å bevare kontrollen over eget luftrom i fremtiden, har en prislapp på om lag 22 milliarder kroner, ifølge Israel Hayom.

Fra før av har Israel bestilt 19 eksemplarer av neste generasjons F-35 jagerfly, i en avtale som ble inngått i 2010 – og nå altså disse 14 i tillegg. Forsvarsdepartementet har bestilt flyene fra Lockheed Martin Corp. De første flyene vil bli levert i 2016.

Prisen inkluderer forskning, utvikling og inkorporering av israelsk forsvarsteknologi og våpensystemer i flyene.

Flytypen F-35 er også kjent under navnet Joint Strike Fighter. Planen er at den nye flåten med slike fly skal erstatte luftforsvarets F-16 flåte, som er i bruk i dag.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag