Israel testet virkningene av atomangrep

Gjennom en serie prøvesprengninger i ørkenen har forsvaret testet de mulige skadevirkningene av en ”skitten bombe” i Israel.

Skjermdump fra Ha'aretz.
Skjermdump fra Ha'aretz.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israel har de siste årene gjennomført en serie prøvesprengninger i ørkenen, rapporterer Ha’aretz. Sprengningene var en del av et fireårig forskningsprosjekt ved atomanlegget i Dimona. Prosjektet skulle kartlegge mulige skadevirkninger og konsekvenser dersom fiendtlige krefter skulle komme til å lykkes med å sprenge en såkalt ”skitten bombe” i Israel. En ”skitten bombe” består av både vanlig eksplosivt materiale og radioaktivt materiale.

Resultatet av undersøkelsene var at selv ved høy konsentrasjon av radioaktivt materiale på stedet der sprengningen ble gjort, var det liten grad av radioaktiv spredning til området omkring. Dermed antydes det at trusselen om store radioaktive skader ved ”skitne bomber” er mindre enn antatt.

Forskningsprosjektet pågikk fra 2010 til 2014. Forskerne opplyser at undersøkelsene utelukkende hadde forsvarsmessige hensyn.

Forrige artikkelIS har satt kursen mot Golan
Neste artikkelInnbyggere ved Gaza-grensen: – Vi hører at det graves tunneler under bakken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/