Israel testet virkningene av atomangrep

Gjennom en serie prøvesprengninger i ørkenen har forsvaret testet de mulige skadevirkningene av en ”skitten bombe” i Israel.
Skjermdump fra Ha'aretz.
Skjermdump fra Ha'aretz.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israel har de siste årene gjennomført en serie prøvesprengninger i ørkenen, rapporterer Ha’aretz. Sprengningene var en del av et fireårig forskningsprosjekt ved atomanlegget i Dimona. Prosjektet skulle kartlegge mulige skadevirkninger og konsekvenser dersom fiendtlige krefter skulle komme til å lykkes med å sprenge en såkalt ”skitten bombe” i Israel. En ”skitten bombe” består av både vanlig eksplosivt materiale og radioaktivt materiale.

Resultatet av undersøkelsene var at selv ved høy konsentrasjon av radioaktivt materiale på stedet der sprengningen ble gjort, var det liten grad av radioaktiv spredning til området omkring. Dermed antydes det at trusselen om store radioaktive skader ved ”skitne bomber” er mindre enn antatt.

Forskningsprosjektet pågikk fra 2010 til 2014. Forskerne opplyser at undersøkelsene utelukkende hadde forsvarsmessige hensyn.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise