Syriske medier: – Israelsk luftangrep i Damaskus

Regimevennlige syriske medier hevder onsdag kveld at det israelske luftvåpenet har gått til angrep like ved flyplassen i Damaskus.

Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Ifølge meldingene skal israelske fly ha sluppet bomber omtrent klokken 18 lokal tid. Ifølge syriske opposisjonsgrupper var målet en våpenforsendelse som var på vei til Hizbollah.

Det israelske forsvaret vil ikke kommentere påstandene. Syria har heller ikke offisielt bekreftet meldingene om angrepet, selv om en Facebook-side med forbindelse til det syriske regimet har publisert et bilde som angivelig viser skadene etter luftangrepet.

Kilder i medierapportene sier de hørte høye eksplosjoner og så røykskyer stige opp fra flyplassen, samtidig som strømmen forsvant fra området og alle flyavganger ble midlertidig innstilt.

Forrige gang syriske medier rapporterte om et israelsk luftangrep mot Syria var 31. oktober. Da skal opp mot et dusin israelske fly ha deltatt i aksjonen, som rammet flere av Hizbollahs og Assad-regimets baser.

Israelske myndigheter har som rutine å ikke kommentere medierapporter om slike angrep. I tidligere uttalelser har forsvaret likevel vært tydelige på at de ikke vil tolerere at forsendelser med avanserte våpen får komme i hendene til terrororganisasjonen Hizbollah, som har som uttalt mål å ramme Israel.

Meldingene om luftangrepet er gjengitt i flere israelske medier onsdag kveld, blant annet Ynetnews.com, Times of Israel og Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise