Rapporter om israelske luftangrep i Syria

Ifølge syriske kilder skal Israel ha gått til luftangrep i Syria to ganger den siste uken.

Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kilder i de syriske styrkene sier at det israelske luftvåpenet natt til søndag angrep flere mål i Syria, nær grensen til Libanon. Luftangrepene skal ha vært rettet mot både det syriske regimets og den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollahs baser i området, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Jerusalem Post.

Området langs Libanon-grensen er sentralt som møtested for Hizbollahs væpnede styrker og som lagringssted for våpen. Ifølge den libanesiske avisen Almustaqbal skal flere Hizbollah-krigere være drept og skadet.

Tirsdag 24. november sa kilder i syriske opposisjonsgrupper til syriske medier at det israelske luftvåpenet hadde angrepet mål i det samme området. Disse angrepene skal ha skjedd natt til mandag, og også da skal angrepene ha vært rettet mot baser tilhørende både det syriske regimet og Hizbollah. Kildene hevdet at 13 personer ble drept og flere titalls skadet, fire av dem alvorlig. Dette er ikke bekreftet av det syriske regimet.

Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp ikke utenlandske medierapporter om påståtte angrep, men har i tidligere uttalelser gjort det klart at de ikke vil tillate at forsendelser med avanserte våpen havner i Hizbollahs hender. Hizbollah har et erklært mål om å utslette Israel. For tiden er organisasjonen tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der de kjemper på Assad-regimets side. Samtidig har rakettarsenalet deres økt kraftig den senere tiden. Hizbollah har nå 150.000 raketter som kan nå Israel, ifølge israelsk etterretning.

Forrige artikkelEgypt fant jern-tunneler fra Gaza
Neste artikkelSe tallene som viser hvor rett Jonas Gahr Støre har
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/