Netanyahu bekrefter angrep i Syria

- Israel opererer fra tid til annen i Syria, for å hindre at "særdeles dødelige" våpen kommer i Hizbollahs hender, sier statsminister Benjamin Netanyahu.
Netanyahu bekreftet at Israel opererer i Syria
Netanyahu bekreftet at Israel opererer i Syria "fra tid til annen", da han talte på Galilea-konferansen i Akko tirsdag. (Foto: GPO)

Fra tid til annen kommer det medierapporter om israelske luftangrep mot mål i Syria. Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp aldri slike rapporter. Israelske politikere har tidligere kommet med generelle uttalelser om at Israel ikke vil tillate at nye og avanserte våpensystemer kommer i hendene på terrororganisasjonen Hizbollah. Dette har blitt forstått som indirekte bekreftelser på at noen av medierapportene om slike angrep kan være riktige. I det siste har statsminister Benjamin Netanyahu to ganger kommet med usedvanlig tydelige uttalelser om Israels aktivitet i Syria, ifølge Jerusalem Post: Først på en konferanse i regi av Jerusalem Post for to uker siden, og så tirsdag denne uken på en konferanse i Akko. Der sa Netanyahu rett ut at ”Israel opererer fra tid til annen i Syria”.

– Etter samtalen med Putin kan jeg fortelle at vi vil fortsette å gjøre det, sa Netanyahu.

Han møtte Russlands president Vladimir Putin under klimatoppmøtet i Paris mandag denne uken. I en 45 minutter lang samtale drøftet de blant annet hvordan de to landene skal koordinere aktiviteten i Syria i tiden framover.

Ett av målene med de israelske operasjonene er ifølge Netanyahu å stanse forsendelser av ”særdeles dødelige” våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon. Den libanesiske terrororganisasjonen kjemper på Assad-regimets side i borgerkrigen i Syria, og har samtidig et uttalt mål om å utslette Israel. Det andre målet med de israelske operasjonene er å hindre at en ny terrorfront mot Israel får bygge seg opp langs Syria-grensen, slik Iran nå forsøker å gjøre på Golan-høydene.

Det har blitt rapportert om israelske luftangrep i Syria to ganger den siste uken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise