Den gode nyheten som får israelere til å senke skuldrene

Vellykket test torsdag morgen.

Avfyring av Arrow 3 torsdag 10. desember 2015. (Skjermdump av film publisert av Israels forsvarsdepartement)
Avfyring av Arrow 3 torsdag 10. desember 2015. (Skjermdump av film publisert av Israels forsvarsdepartement)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Israels forsvarsdepartement melder at en vellykket test av rakettforsvarssystemet Arrow 3 ble gjennomført tidlig på morgenen torsdag 10. desember. Testen ble gjennomført i samarbeid med Pentagon, det amerikanske forsvarsdepartementet.

Arrow 3 skytes opp for å stanse langtrekkende raketter. Forsvarsraketten trenger ikke å kjenne nøyaktig posisjon til angrepsraketten ved oppskyting, men kan sikte seg inn mot trusselen underveis.  Arrow 3 oppsøker den innkommende angrepsraketten og uskadeliggjør den i luften. I testen torsdag morgen ble en angrepsrakett stanset i verdensrommet, ifølge Jerusalem Post.

Israel har et fungerende rakettforsvarssystem i flere lag. Arrow 3 har størst rekkevidde, og kan stanse interkontinentale raketter helt ute i verdensrommet. Arrow 2 stanser ballistiske raketter i den øvre atmosfæren. Davids slynge er laget for å stanse raketter med mellomlang rekkevidde, og Iron Dome har vist seg effektiv i å stanse raketter med kort og mellomlang rekkevidde.

Arrow 3 bruker styre- og kontrollsystemet Golden Citron fra det israelske selskapet Elbit Systems.

Arrow 3 er testet også tidligere, men ifølge det israelske forsvarsdepartementet var dagens test den første som virkelig bekreftet systemets kapasitet.

– Raketten fant målet og uskadeliggjorde det, sier Yair Ramati fra Israels rakettforsvarsorganisasjon.

Den islamske republikken Iran har de siste årene gjort enorme investeringer i langtrekkende raketter som kan true Israel med konvensjonelle og ikke-konvensjonelle stridshoder. Ayatollahene i Iran ser på USA som “den store Satan” og Israel som “den lille Satan”. Det er ikke uten grunn at Israel og USA samarbeider om rakettforsvarssystemer.

Nyheten om dagens vellykkede test får noen israelere til å senke skuldrene.

Se testavfyringen her:

Forrige artikkelOdd Myrland i Harstad: Israels beste argumenter
Neste artikkelAvigail lever en drøm
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -