Davids slynge ankommer Israel

Enda en verdifull del av Israels rakettforsvar er i ferd med å komme på plass.

En forsvarsrakett fra Davids slynge avfyres. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)
En forsvarsrakett fra Davids slynge avfyres. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)

Det israelske luftforsvaret har tirsdag mottatt de første komponentene til rakettforsvarssystemet Davids slynge, ifølge Jerusalem Post.

Davids slynge kan avskjære avanserte retningsstyrte mellomdistanseraketter, enten de avfyres fra skip, fly, droner eller fra bakken.

 

Tredelt rakettforsvar

Sammen med Iron Dome og Arrow, som allerede er i drift, vil Davids slynge komplettere Israels evne til å forsvare seg mot rakettangrep.

Rakettforsvarssystemet Iron Dome er laget for å kunne skyte ned angripende kortdistanseraketter med rekkevidder på opptil 80-100 km. Iron Dome har allerede reddet mangfoldige menneskelig.

Arrow er forsvarssystemet mot langdistanseraketter. Forsvarsraketten trenger ikke å kjenne nøyaktig posisjon til angrepsraketten ved oppskyting, men kan sikte seg inn mot trusselen underveis. Arrow foreligger i tre utgaver. Arrow 3 oppsøker den innkommende angrepsraketten og uskadeliggjør den i luften. Slik kan systemet stanse interkontinentale raketter helt ute i verdensrommet. Arrow 2 stanser ballistiske missiler i den øvre delen av atmosfæren. I desember gjennomgikk treffsikkerheten til Arrow 3 en vellykket test.

 

– Operativt i løpet av året

– Davids slynge vil bli operativt i løpet av dette året, og det kommer til å utgjøre en uunnværlig del av Israels luftforsvar, sa en israelsk forsvarskilde i forrige uke.

Davids slynge gikk gjennom en serie vellykkede tester i desember, opplyser forsvarsdepartementet. Sammen med sine amerikanske kolleger fra Pentagon fullførte de testingen 21. desember. Testene fant sted i Sør-Israel, under ledelse av Rafael Advanced Defense Systems, selskapet som sammen med den amerikanske forsvarsbedriften Raytheon har utviklet Davids slynge. Selskapet Elta Systems har utviklet systemets radar. Elbit Systems står bak Davids slynges styre- og kontrollsystem, som kalles Golden Almond.

Forrige artikkelPA vil kontrollere Irans terrorstøtte
Neste artikkelBli MIFF-medlem nummer ti tusen nå!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/