To soldater drept i ulykke på Golan-høydene

To israelske soldater ble drept og tre skadet da en granat eksploderte ved en militærpost på Golan-høydene søndag.

Husam Tafash og Shlomo Rindenow ble drept da en granat eksploderte ved et uhell på Golan-høydene. (Foto: Privat)
Husam Tafash og Shlomo Rindenow ble drept da en granat eksploderte ved et uhell på Golan-høydene. (Foto: Privat)

Ulykken skjedde klokken syv søndag morgen, da soldaten Husan Tafesh (24) kjørte en militær jeep til en av IDFs utposter i nærheten av druserlandsbyen Majdal Shams på Golan-høydene. Tafesh bar på en granat da han ved inngangen til militærposten gikk ut av bilen og snakket med soldaten Shlomo Rindenow (20). Granaten eksploderte av ukjent årsak, og begge soldatene ble drept, ifølge blant andre Times of Israel. Tre soldater som var passasjerer i jeepen, ble skadet. En av dem er moderat til alvorlig skadet, mens de to andre slapp fra ulykken med lettere skader. Det er ikke kjent hvorfor Tafesh bar på granaten, og saken er under etterforskning.

Rindenow kom opprinnelig fra New Jersey, USA, og innvandret til Israel for to år siden.

Tafesh var israelsk druser fra landsbyen Beit Jann. Han var sjåfør og reservesoldat i IDF, og drømte om å gjøre karriere i det israelske forsvaret.

IDF arbeider med å utarbeide en ny instruks med enda mer innskjerpede sikkerhetsregler for behandling av granater enn tidligere, ifølge Ynetnews.com.

Forrige artikkelSikkerhetsvakt avverget terrorangrep på trikken i Jerusalem
Neste artikkelTo soldater skadet i terrorangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/