Bak disse bildene skjulte det seg Hamas-agenter

– Hamas forsøkte å ta kontroll over smarttelefonene til israelske soldater, melder IDF.

IDF har lagt fram disse bildene som eksempler på hvilke bilder Hamas-agentene brukte. (Foto: IDF)
IDF har lagt fram disse bildene som eksempler på hvilke bilder Hamas-agentene brukte. (Foto: IDF)

Det israelske forsvaret (IDF) har avdekket et forsøk fra terrororganisasjonen Hamas på å spionere på israelske soldater via sosiale medier. Hamas-agenter skjulte seg bak profiler med bilder av “attraktive kvinner”, skriver Times of Israel.

IDF har lagt frem et skjermbilde fra en chat hvor en falsk profil fra Hamas lenker til et virusprogram som kunne tatt kontroll over soldatens smarttelefon. Hamas-agentene kommuniserte med soldatene på hebraisk.

IDF melder at de har ryddet opp i saken.

– De som ble infisert, er ikke infisert lenger, sier en offiser i den militære etterretningen.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter stiger på forfølgelseslisten
Neste artikkelTrumps utenriksminister sier en tostatsløsning fortsatt er ambisjonen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.