IDF-soldat dømt til 18 måneders fengsel for drap

Elor Azaria er dømt til 1,5 år i fengsel etter å ha skutt og drept en uskadeliggjort terrorist.
Skjermdump fra episoden i Hebron 24. mars. (Foto: B'Tselem)
Skjermdump fra episoden i Hebron 24. mars i fjor. (Foto: B'Tselem)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

IDF-soldaten Elor Azaria (20), som skjøt og drepte en uskadeliggjort terrorist i Hebron i fjor, ble tirsdag dømt til 18 måneders fengsel av en militær domstol. Det melder flere israelske medier tirsdag. I tillegg til fengselsstraffen er han dømt til ett års prøvetid og dedgradering av militær rang. Forsvarerne sier de vil anke.

Det var 24. mars i fjor at to palestinske terrorister gikk til knivangrep mot israelske soldater i Hebron og skadet en soldat. De israelske styrkene skjøt begge angriperne i selvforsvar, og den ene av dem døde momentant. Den andre ble liggende skadet på bakken. Etter ti minutter gikk Azaria bort til den skadde terroristen, skjøt og drepte ham. Organisasjonen B´Tselem filmet hendelsen.

Azaria ble dømt skyldig for drapet tidligere i år, straffutmålingen kom i dag.

Strafferammen var på hele 20 års fengsel, men ingen trodde at straffen ville bli så streng. I forrige uke ba aktoratet om en straff på mellom tre og fem års fengsel. Forsvarerne til Azaria på sin side mente deres klient burde bli dømt til åpen soning. Azaria hevder de siste ti månedene har vært et mareritt for ham og familien og ba om å bli dømt på mildest mulig måte.

Det er første gang på tolv år at en israelsk soldat dømmes for drap.

Relatert artikkel: Når en soldat skyter en terrorist som ligger hjelpeløs på bakken

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise