Israelske soldater slapp palestinere ulovlig inn i Israel i bytte mot narkotika og penger

Fire soldater er tiltalt for å ha mottatt bestikkelser og satt rikets sikkerhet i fare.

Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Foto: Flickr)
Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Illustrasjonsoto: Flickr)

Fire israelske soldater er tiltalt for å motta bestikkelser i form av narkotika og penger etter at de lot palestinere krysse grensen inn til Israel uten tillatelse og uten å bli sjekket. Alle soldatene tjenestegjorde ved Te’enim-sjekkpunktet nær Tulkarm. To av de tiltalte var øverstkommanderende ved kontrollpunktet, skriver Israel Hayom.

Alle de fire er siktet for å ha hjulpet en arabisk israeler og hans palestinske venn med å smugle mennesker over grensen. For hver palestiner som ble smuglet inn i Israel fikk soldatene mellom 100 og 150 shekel. Det tilsvarer 230 til 250 kroner. Soldatene ble avslørt av det israelske politet og militærpolitiet, som blant annet benyttet telefonavlytting i etterforskningen av de fire soldatene.

På det meste skal det ha vært daglig smugling av mennesker over grensen. Soldatene skal på forhånd ha fått beskjed om hvilke biler personene satt i, og latt dem passere grensen uten noen form for kontroll. De er også tiltalt for å ha advart palestinerne om tilstedeværelse av høyere offiserer eller politi.

Ifølge tiltalen skal bakmennene ha gitt narkotika til de aktuelle soldatene for å utvikle gode relasjoner med dem. Soldatene er også anklaget for å sette rikets sikkerhet i fare ved å tillate ulovlig adgang til Israel, bruk og besittelse av ulovlige stoffer og klanderverdig oppførsel. I tillegg til soldatene er flere sivilpersoner tiltalt i saken.

Forrige artikkelKnusende nederlag for SVs boikottforslag
Neste artikkelGeneralmajor mener Hamas samarbeider med IS
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.