Israelske soldater slapp palestinere ulovlig inn i Israel i bytte mot narkotika og penger

Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Foto: Flickr)
Fire israelske soldater er tiltalt for å ha sluppet palestinere uten tillatelse inn i Israel. (Illustrasjonsoto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fire israelske soldater er tiltalt for å motta bestikkelser i form av narkotika og penger etter at de lot palestinere krysse grensen inn til Israel uten tillatelse og uten å bli sjekket. Alle soldatene tjenestegjorde ved Te’enim-sjekkpunktet nær Tulkarm. To av de tiltalte var øverstkommanderende ved kontrollpunktet, skriver Israel Hayom.

Alle de fire er siktet for å ha hjulpet en arabisk israeler og hans palestinske venn med å smugle mennesker over grensen. For hver palestiner som ble smuglet inn i Israel fikk soldatene mellom 100 og 150 shekel. Det tilsvarer 230 til 250 kroner. Soldatene ble avslørt av det israelske politet og militærpolitiet, som blant annet benyttet telefonavlytting i etterforskningen av de fire soldatene.

På det meste skal det ha vært daglig smugling av mennesker over grensen. Soldatene skal på forhånd ha fått beskjed om hvilke biler personene satt i, og latt dem passere grensen uten noen form for kontroll. De er også tiltalt for å ha advart palestinerne om tilstedeværelse av høyere offiserer eller politi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen skal bakmennene ha gitt narkotika til de aktuelle soldatene for å utvikle gode relasjoner med dem. Soldatene er også anklaget for å sette rikets sikkerhet i fare ved å tillate ulovlig adgang til Israel, bruk og besittelse av ulovlige stoffer og klanderverdig oppførsel. I tillegg til soldatene er flere sivilpersoner tiltalt i saken.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag