Israel har mottatt tre nye F-35 jagerfly

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: U.S. Air Force photo/ Master Sgt. Donald R. Allen)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tre nye F-35 jagerfly landet søndag på flybasen Nevatim i Negev-ørkenen i Israel. Dermed har Israel fått fem av de nye jagerflyene fra den amerikanske produsenten Lockheed Martin. Landet fikk levert de to første for fire måneder siden. De tre flyene som ankom søndag skal gjennom tester i ett års tid før de er klare til tjeneste.

Israel var det første landet etter USA som mottok det amerikanskproduserte flyet. Totalt har Israel bestilt 50 stykk. Også Norge har kjøpt det topp moderne kampflyet. Norge har bestilt 52 fly og de første er ventet å komme mot slutten av 2017.

Det mest unike med flyet er stealth-kapasiteten, som gjør at det kan fly over fiendens territorium uten å bli oppdaget på radaren. I tillegg kan det frakte 16 tonn med bomber, missiler og drivstoff. Israel vil motta fly kontinuerlig frem til alle er på plass ved utgangen av tiåret, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Selv om prisen Israel betaler for flyene ikke er offentliggjort, blir det antatt at den vil ligge på rundt 45 milliarder kroner. Da er prisen uten vedlikehold og ekstrautstyr. Norge betaler minst 260 milliarder kroner for sine fly, men den summen inkluderer alle våpen, kostnader ved oppgradering av baser og avhending i flyenes levetid.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag