Blind soldat fikk drømmen sin oppfylt

Sara og Benjamin Netanyahu gratulerer Daniel Defur med å ha oppnådd drømmen. (Foto: Special in Uniform)
Sara og Benjamin Netanyahu gratulerer Daniel Defur med å ha oppnådd drømmen. (Foto: Special in Uniform)

Daniel Defur hadde alltid drømt om å bli en del av det israelske forsvaret. Det var bare ett problem: han er blind. I håp om å få hjelp til å oppfylle drømmen sin tok tenåringen kontakt med statsminister Benjamin Netanyahu og fortalte om ønsket sitt.

I et Facebook-innlegg til sine to millioner følgere lovet statsminister Benjamin Netanyahu at han skulle hjelpe Defur med å verve seg. Kort tid senere tok statsministeren kontakt med Special in Uniform, et program for å integrere unge menn og kvinner med funksjonshemminger inn i det israelske forsvaret.

– Selvfølgelig ville vi hjelpe og jobbe sammen med Daniel og IDF for å finne den riktige basen og stillingen for ham, sier Tiran Attia, direktør for Special in Uniform.

Defur er den første blinde tenåringen som er tatt opp i programmet. I slutten av august tok Benjamin og kona Sara Netanyahu imot den unge soldaten i boligen sin for å gratulerer ham med at drømmen er oppnådd, skriver Jerusalem Post.

– De fleste samfunn ser hva folk mangler. La oss fortsette å være landet som ser hva hvert enkelt individ har å gi. Du viser oss hvordan en ekte mester ser ut, fortalte Netanyahu til den blinde soldaten.

I et nytt innlegg til sine følgere på Facebook skrev den israelske statsministeren en oppfordring om at folk måtte ta kontakt med Daniel og hjelpe ham å få flere venner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– La oss vise ham litt av Israels varme og kjærlighet, oppfordret Netanyahu.

Få dager senere var vennelisten til den blinde soldaten full. Nå vil han jobbe med å hjelpe andre tenåringer som sliter med å finne venner og få seg en vennekrets.

Daniel skal tjenestegjøre på en flybase som et fullverdig medlem av forsvaret.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag