Blind soldat fikk drømmen sin oppfylt

Daniel Defur får endelig oppfylt drømmen sin om å tjenestegjøre i det israelske forsvaret.
Sara og Benjamin Netanyahu gratulerer Daniel Defur med å ha oppnådd drømmen. (Foto: Special in Uniform)
Sara og Benjamin Netanyahu gratulerer Daniel Defur med å ha oppnådd drømmen. (Foto: Special in Uniform)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Daniel Defur hadde alltid drømt om å bli en del av det israelske forsvaret. Det var bare ett problem: han er blind. I håp om å få hjelp til å oppfylle drømmen sin tok tenåringen kontakt med statsminister Benjamin Netanyahu og fortalte om ønsket sitt.

I et Facebook-innlegg til sine to millioner følgere lovet statsminister Benjamin Netanyahu at han skulle hjelpe Defur med å verve seg. Kort tid senere tok statsministeren kontakt med Special in Uniform, et program for å integrere unge menn og kvinner med funksjonshemminger inn i det israelske forsvaret.

– Selvfølgelig ville vi hjelpe og jobbe sammen med Daniel og IDF for å finne den riktige basen og stillingen for ham, sier Tiran Attia, direktør for Special in Uniform.

Defur er den første blinde tenåringen som er tatt opp i programmet. I slutten av august tok Benjamin og kona Sara Netanyahu imot den unge soldaten i boligen sin for å gratulerer ham med at drømmen er oppnådd, skriver Jerusalem Post.

– De fleste samfunn ser hva folk mangler. La oss fortsette å være landet som ser hva hvert enkelt individ har å gi. Du viser oss hvordan en ekte mester ser ut, fortalte Netanyahu til den blinde soldaten.

I et nytt innlegg til sine følgere på Facebook skrev den israelske statsministeren en oppfordring om at folk måtte ta kontakt med Daniel og hjelpe ham å få flere venner.

– La oss vise ham litt av Israels varme og kjærlighet, oppfordret Netanyahu.

Få dager senere var vennelisten til den blinde soldaten full. Nå vil han jobbe med å hjelpe andre tenåringer som sliter med å finne venner og få seg en vennekrets.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daniel skal tjenestegjøre på en flybase som et fullverdig medlem av forsvaret.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise