Skal ha bombet våpenlager i Damaskus

Arabiske medier skriver at israelske jagerfly bombet et våpenlager tilhørende Hizbollah.

Israelske jagerfly skal angivelig ha bombet et våpenlager utenfor Damaskus. (Foto: U.S. Air Force photo/ Master Sgt. Donald R. Allen)

Israelske jagerfly skal fredag morgen ha angrepet et våpenlager tilhørende Hizbollah utenfor den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge arabiske medier. Tre separate angrep skal ha truffet området, som ligger nær Damaskus internasjonale flyplass. Dette området er kjent som et tilholdssted for den iranskstøttede terrorgruppen.

– Israelske jagerfly angrep et våpenlager i nærheten av flyplassen som tilhører Hizbollah, sier Rami Abdel Rahman i Syrian Observatory for Human Rights.

Bilder fra det angivelig israelske angrepet har dukket opp i sosiale medier. Der kan man se røyk og flammer fra området, men det er ikke kommet rapporter om drepte eller skadde. Verken Israel, Syria eller Hizbollah har så langt kommentert angrepet.

I en video som ligger ute på sosiale medier kan man se det syriske militæret avfyre luftvern-missiler som et svar på flyangrepet, skriver avisen Times of Israel.

Tidligere i september skal Israel ha angrepet en syrisk våpenfabrikk, som er kjent for å produsere kjemiske våpen. I løpet av den syriske borgerkrigen har Israel gjennomført over 100 flyangrep inne i Syria. Målet er å hindre våpenleveranser fra blant andre Iran til den libanesiske terrorgruppen Hizbollah i ly av borgerkrigen.

En Hizbollah-drone ble skutt ned over Golanhøyden tidligere i uken.

Forrige artikkelGrafen du aldri trodde du kom til å se på NRK
Neste artikkelHelvete og «Fri Palestina» i dåpsgudtjenesten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.