To døde og fire skadet i militærøvelse

Det israelske forsvaret undersøker nå hva som skjedde da et mobilt artilleri veltet.

Store styrker deltar i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. Landet forbereder seg på krig mot Hizbollah. (Foto: IDF)
Store styrker deltok i sommer i den største militære øvelsen på nesten 20 år i Israel. (Foto: IDF)

En løytnant og en sersjant i den israelske hæren døde, og fire andre ble skadet, da artilleriet de kjørte veltet under en øvelse i Golanhøydene, skriver Times of Israel.

Ulykken skal ha skjedd sent på kvelden. En av de skadde ble fraktet til sykehus med helikopter, men ble ikke livstruende skadd. De andre slapp unna med lettere skader.

Som en følge av ulykken har militæret avlyst alle øvelser fram til søndag. I tillegg er det inntil videre lagt ned kjøreforbud for mobile artillerier etter mørkets frembrudd.

Soldatene skal ha kjørt den mobile kanonen på en grusvei da de måtte ta en u-sving. De skal da ha havnet utenfor veien og veltet utfor en åtte meter høy skrent. Nå skal militære eksperter undersøke hva som var årsaken til at det endte så tragisk.

Forrige artikkelSolomon, Youssef og Or ble drept
Neste artikkelGjør MIFFs arbeid en forskjell?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.