Dette bildet er historisk

70 fly fra åtte forskjellige nasjoner deltar i en stor øvelse i Israel.
Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)
Indiske kommandosoldater border et indisk C130J-fly på vei til militærøvelse i Israel. (Foto: Det indiske luftforsvaret)

En delegasjon fra det indiske luftforsvaret landet onsdag i Israel for å delta i Blått flagg-øvelsen, som arrangeres hvert andre år. Øvelsen vil pågå fra 2. til 16. november ved flybasen Ovda sør i Israel, skriver avisen Ha’aretz.

Ifølge det indiske forsvarsdepartementet er det første gang det indiske luftforsvaret deltar i en militærøvelse med det israelske luftforsvaret.

India vil delta i øvelsen med et fly av typen Super Hercules C-130J, et fly som brukes i spesialoperasjoner, og kommandosoldater fra den indiske elitestyrken Garud.

– Øvelsen gir oss en plattform hvor vi kan dele kunnskap og erfaring. Det vil forbedre den operasjonelle kapasiteten til deltakerne, uttaler departementet.

Men India er ikke det eneste landet som deltar i militærøvelsen for første gang. Det gjør også Tyskland og Frankrike. I årets øvelse deltar nesten 70 fly fra åtte ulike nasjoner. Hundrevis av piloter er med på øvelsen. Det er første gang så mange utenlandske fly og piloter deltar i en øvelse i Israel.

I tillegg til Israel, India, Tyskland og Frankrike deltar også Hellas, Italia, Polen og USA i øvelsen med både fly og mannskap. Under øvelsen skal de blant annet øve på å håndtere trusselen fra bakke-til-luft-missiler.

De siste årene har Israel og India utviklet et tett og nært samarbeid. Det folkerike landet har blant annet investert 21 milliarder kroner i et israelsk luftvernsystem. India har de siste årene også kjøpt raketter, rakettkastere og droner fra Israel.  I juli var Indias statsminister Narendra Modi på et historisk besøk i Israel, som den første indiske statsministeren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise