Soldat diktet opp israelsk overgrep

Talsmann for Breaking the Silence løy om at han hadde banket opp palestiner.
Talsmann for Breaking the Silence, Dean Issacharoff, under sin tjenestetid I forsvaret. (Foto: Breaking the Silence)
Talsmann for Breaking the Silence, Dean Issacharoff, under sin tjenestetid I forsvaret. (Foto: Breaking the Silence)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Statsadvokaten i Israel har bestemt seg for å henlegge saken mot Breaking the Silence-talsmann Dean Issacharoff, som påsto at han hadde mishandlet en palestiner under sin tjenestetid i forsvaret. Saken blir henlagt fordi de mener han ikke er skyldig i det han selv påstår, skriver Yedioth Ahronoth.

Det ble åpnet sak mot løytnant Issacharoff etter en video som sirkulerte på internett, hvor Issacharoff på et møte med Breaking the Silence fortalte at han under sin tjenestetid hadde sparket en palestinsk fange med kneet sitt i ansiktet og brystet, noe som førte til at palestineren «blødde og besvimte».

Hans vitnemål skulle understreke det israelske forsvarets brutalitet mot den palestinske befolkningen, som Issacharoff og gruppen påstår de utsettes for.

Som følge av videoen og påstandene som Issacharoff kommer med, startet israelske myndigheter en etterforskning av saken. Etterforskningen avdekket at det Issacharoff påstår «ikke har funnet sted i det hele tatt». Palestineren som Issacharoff påstår han banket opp, sier han ikke ble utsatt for noe vold.

– Det er ikke funnet noen indikasjon på bruk av vold. Palestineren sier at han ikke ble banket opp, at han ikke ble skadet, at han ikke blødde, at han ikke følte seg svimmel og at han ikke besvimte, forteller statsadvokaten.

Palestineren, identifisert som Hassan Giulani, skal ha blitt pågrepet da han kastet stein på israelske soldater i Hebron i 2014. Både Issacharoffs befal i tjenestetiden og Giulani fortalte etterforskerne at det ikke ble utøvd vold.

– Alt dette er klare indikasjoner på at Issacharoffs versjon av hendelsen, at Giulani ble banket opp til han besvimte, er falsk. Historien blir motbevist av Giulani selv, av Issacharoffs befal i tillegg til annet materiale i saken.

Breaking the Silence er en organisasjon av israelske soldater som er uenige i Israels håndtering av situasjonen på Vestbredden og i Gaza. De har tradisjon for å anklage forsvarsstyrkene for krigsforbrytelser basert på anonyme vitnesbyrd og rykter om hendelser som ikke lar seg bekrefte i ettertid.

Organisasjonen får støtte fra mange europeiske land og får relativt stor oppmerksomhet i mediebildet internasjonalt. Også av norske medier.

Israels justisminister Ayelet Shaked mener denne saken viser at Issacharoff og Breaking the Silence er ute etter å sverte Israel og landets soldater.

– Det viser seg altså at talsmannen for Breaking the Silence er en løgner som internasjonalt ærekrenker staten Israel, sier justisministeren.

Også her i Norge er organisasjonen Breaking the Silence populær hos dem som ønsker å demonisere Israel og det israelske forsvarets oppførsel.

– Det er godt at sannheten nå kommer ut om en organisasjonen som tjener sine penger på bekostning av IDF-soldater og israelske borgere, sier Shaked.

Justisminister Ayelet Shaked fra partiet Bayit Yehudi. (Foto: Wikimedia Commons)
Justisminister Ayelet Shaked mener Breaking the Silence demoniserer Israel og landets soldater. (Foto: Wikipedia)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise