Home IDF og sikkerhetstjenestene Israel bedre beskyttet mot angrep

Israel bedre beskyttet mot angrep

Etter 18 måneder med testing er et maritimt rakettskjold omsider operativt.

Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet mot angrep. (Foto: IDF)
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet. (Foto: IDF)

Den maritime utgaven av det israelske rakettskjoldet Iron Dome er nå operativt etter 18 måneder med nøye testing og forberedelser. En rekke suksessfulle prøvenedskytninger er utført til sjøs, skriver Yedioth Ahronoth.

Testene inkluderte blant annet nedskyting av Grad-raketter, som det har blitt skutt mange av fra Gazastripen mot Israel i tidligere konflikter.

Høytstående tjenestemenn i luftforsvaret og marinen sier nedskytingen har vært suksessfull både når det ble testet med én og én rakett, og når det ble skutt en rekke raketter på en gang. Testene ble avsluttet mandag.

Det maritime rakettskjoldet skal beskytte Israels maritime økonomiske sone. Under Gaza-krigen i 2014 ble israelske gassfelt beskutt av Hamas-raketter.

Iron Dome-batteriet er blitt installert på helikopterdekket til et israelsk marinefartøy av klassen korvett. Det israelske forsvaret sier dette skal være en midlertidig løsning fram til nye marinefartøyer blir levert fra Tyskland.

I denne videoen kan du se rakettforsvaret bli testet ut til sjøs:

Artikkelen fortsetter under annonsenGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart