Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel bedre beskyttet mot angrep

Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet mot angrep. (Foto: IDF)
Israel har utviklet en maritim utgave av rakettskjoldet Iron Dome, for å beskytte gassfeltene i Middelhavet. (Foto: IDF)
Etter 18 måneder med testing er et maritimt rakettskjold omsider operativt.

Den maritime utgaven av det israelske rakettskjoldet Iron Dome er nå operativt etter 18 måneder med nøye testing og forberedelser. En rekke suksessfulle prøvenedskytninger er utført til sjøs, skriver Yedioth Ahronoth.

Testene inkluderte blant annet nedskyting av Grad-raketter, som det har blitt skutt mange av fra Gazastripen mot Israel i tidligere konflikter.

Høytstående tjenestemenn i luftforsvaret og marinen sier nedskytingen har vært suksessfull både når det ble testet med én og én rakett, og når det ble skutt en rekke raketter på en gang. Testene ble avsluttet mandag.

Det maritime rakettskjoldet skal beskytte Israels maritime økonomiske sone. Under Gaza-krigen i 2014 ble israelske gassfelt beskutt av Hamas-raketter.

Iron Dome-batteriet er blitt installert på helikopterdekket til et israelsk marinefartøy av klassen korvett. Det israelske forsvaret sier dette skal være en midlertidig løsning fram til nye marinefartøyer blir levert fra Tyskland.

I denne videoen kan du se rakettforsvaret bli testet ut til sjøs:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart