Tror rakettangrepene nå er over

Forsvarsminister Avigdor Lieberman beroliger beboerne nær Gazastripen.
Forsvarsminister Avigdor Lieberman tror de siste ukers uroligheter langs Gazastripen nå er over. (Foto: Flickr)
Avigdor Liberman trekker seg som forsvarsminister etter uenighet med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Flickr)

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier tirsdag at han tror rakettangrepene fra terrorgrupper på Gazastripen snart vil være over etter nesten to uker med daglige angrep mot Israel, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Rundt to dusin med raketter er avfyrt mot Israel siden USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember.

Trolig er de fleste angrepene utført av ulike salafistgrupper på Gazastripen. Israel har svart på angrepene med å bombe Hamas-mål, siden de holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra den Hamas-kontrollerte enklaven.

– De sporadiske angrepene vil ikke fortsette. Vi har allerede hatt en dag med fred og ro, sier Lieberman etter et møte med beboere langs Gazastripen.

Fram til nå har vært uklart om Hamas har støttet rakettangrepene, eller om de bare har unngått å hindre dem av politiske og strategiske grunner.

En rakett fra Gazastripen landet inne på israelsk territorium 17. desember. (Foto: Det israelske politiet)
En rakett fra Gazastripen landet inne på israelsk territorium 17. desember. (Foto: Det israelske politiet)

Ifølge Ha’aretz skal Hamas nå ha arrestert og torturert militante salafister for å få dem til å slutte med de kontinuerlige rakettangrepene mot Israel.

Den israelske forsvarsministeren mener Israels respons på angrepene til slutt presset Hamas til å iverksette tiltak mot salafistgruppene.

– Derfor har vi sett tusenvis av salafister bli arrestert av Hamas. Og etter min mening, etter de avhørene de må gjennom i Hamas’ varetekt, tror jeg ingen vil gå tilbake til rakettangrep, hvis de i det hele tatt kommer tilbake, sier Lieberman med henvisning til terrorgruppens brutale bruk av tortur.

Lieberman beskriver angrepene mot Sør-Israel som en forventet kostnad for Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

– Vi visste at anerkjennelsen fra USAs president ville ha sin pris, sier han og legger til at det var verdt det for at landets hovedstad skulle få legitimitet.

Amos Harel skriver i en analyse i Ha’aretz at den israelske regjeringen har vist tilbakeholdenhet i responsen mot rakettangrepene fra Gazastripen. Opposisjonen derimot har ønsket en langt kraftigere militær respons.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ikke siden 2014 er det avfyrt så mange raketter mot Israel fra Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise