Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tror rakettangrepene nå er over

Forsvarsminister Avigdor Lieberman tror de siste ukers uroligheter langs Gazastripen nå er over. (Foto: Flickr)
Avigdor Liberman trekker seg som forsvarsminister etter uenighet med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Flickr)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman beroliger beboerne nær Gazastripen.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier tirsdag at han tror rakettangrepene fra terrorgrupper på Gazastripen snart vil være over etter nesten to uker med daglige angrep mot Israel, skriver den israelske avisen Times of Israel.

Rundt to dusin med raketter er avfyrt mot Israel siden USAs president Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad 6. desember.

Trolig er de fleste angrepene utført av ulike salafistgrupper på Gazastripen. Israel har svart på angrepene med å bombe Hamas-mål, siden de holder Hamas ansvarlig for alle angrep fra den Hamas-kontrollerte enklaven.

– De sporadiske angrepene vil ikke fortsette. Vi har allerede hatt en dag med fred og ro, sier Lieberman etter et møte med beboere langs Gazastripen.

Fram til nå har vært uklart om Hamas har støttet rakettangrepene, eller om de bare har unngått å hindre dem av politiske og strategiske grunner.

En rakett fra Gazastripen landet inne på israelsk territorium 17. desember. (Foto: Det israelske politiet)
En rakett fra Gazastripen landet inne på israelsk territorium 17. desember. (Foto: Det israelske politiet)

Ifølge Ha’aretz skal Hamas nå ha arrestert og torturert militante salafister for å få dem til å slutte med de kontinuerlige rakettangrepene mot Israel.

Den israelske forsvarsministeren mener Israels respons på angrepene til slutt presset Hamas til å iverksette tiltak mot salafistgruppene.

– Derfor har vi sett tusenvis av salafister bli arrestert av Hamas. Og etter min mening, etter de avhørene de må gjennom i Hamas’ varetekt, tror jeg ingen vil gå tilbake til rakettangrep, hvis de i det hele tatt kommer tilbake, sier Lieberman med henvisning til terrorgruppens brutale bruk av tortur.

Lieberman beskriver angrepene mot Sør-Israel som en forventet kostnad for Trumps avgjørelse om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

– Vi visste at anerkjennelsen fra USAs president ville ha sin pris, sier han og legger til at det var verdt det for at landets hovedstad skulle få legitimitet.

Amos Harel skriver i en analyse i Ha’aretz at den israelske regjeringen har vist tilbakeholdenhet i responsen mot rakettangrepene fra Gazastripen. Opposisjonen derimot har ønsket en langt kraftigere militær respons.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ikke siden 2014 er det avfyrt så mange raketter mot Israel fra Gaza. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart