Første kvinnelige skvadronleder

Major T. har skrevet historie i det israelske luftforsvaret.

For første gang i historien er en kvinne utnevnt til skvadronleder i det israelske luftforsvaret. (Foto: IDF)
For første gang i historien er en kvinne utnevnt til skvadronleder i det israelske luftforsvaret. (Foto: IDFs talsperson)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

For første gang har det israelske luftforsvaret utnevnt en kvinnelig pilot til leder for en flyskvadron. Major T (hemmelig identitet), som er 35 år, ble først opplært som transportpilot, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han er stolt over at Israel for første gang har utnevnt en kvinne til å lede en skvadron i landets luftforsvar.

– Jeg er stolt over at vi har en kvinnelig skvadronleder, sier Netanyahu.

Det var luftforsvarets generalmajor Amikam Norkin som utnevnte major T til stillingen. Hun ble også forfremmet til oberstløytnant. Den nye kvinnelige skvadronlederen bor i det sentrale Israel med sin kjæreste og to barn.

Hun tjenestegjorde tidligere i en transportskvadron på flyplassen Sde Dov som ligger rett nord for Tel Aviv. Skvadronen drev med transport, rekognosering, innhenting av etterretning, elektronisk krigføring og fotografering. En flyskvadron består vanligvis av 12–24 luftfartøyer, ifølge det internettbaserte oppslagsverket Wikipedia.

I tillegg utnevnte generalmajor Norkin major M (hemmelig identitet), en kvinnelig flygeleder, til sjef for kommando og kontrollenheten ved luftforsvarets operative hovedkvarter. Hun blir forfremmet til oberstløytnant og blir dermed den første kvinnelige flygelederen til å oppnå en slik grad.

Forrige artikkelTror på ambassadeflytting innen ett år
Neste artikkel– Palestinere plyndrer og ødelegger kulturminner på Vestbredden på samme måte som IS gjorde i Irak og Syria
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.