Første kvinnelige skvadronleder

Major T. har skrevet historie i det israelske luftforsvaret.
For første gang i historien er en kvinne utnevnt til skvadronleder i det israelske luftforsvaret. (Foto: IDF)
For første gang i historien er en kvinne utnevnt til skvadronleder i det israelske luftforsvaret. (Foto: IDFs talsperson)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

For første gang har det israelske luftforsvaret utnevnt en kvinnelig pilot til leder for en flyskvadron. Major T (hemmelig identitet), som er 35 år, ble først opplært som transportpilot, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han er stolt over at Israel for første gang har utnevnt en kvinne til å lede en skvadron i landets luftforsvar.

– Jeg er stolt over at vi har en kvinnelig skvadronleder, sier Netanyahu.

Det var luftforsvarets generalmajor Amikam Norkin som utnevnte major T til stillingen. Hun ble også forfremmet til oberstløytnant. Den nye kvinnelige skvadronlederen bor i det sentrale Israel med sin kjæreste og to barn.

Hun tjenestegjorde tidligere i en transportskvadron på flyplassen Sde Dov som ligger rett nord for Tel Aviv. Skvadronen drev med transport, rekognosering, innhenting av etterretning, elektronisk krigføring og fotografering. En flyskvadron består vanligvis av 12–24 luftfartøyer, ifølge det internettbaserte oppslagsverket Wikipedia.

I tillegg utnevnte generalmajor Norkin major M (hemmelig identitet), en kvinnelig flygeleder, til sjef for kommando og kontrollenheten ved luftforsvarets operative hovedkvarter. Hun blir forfremmet til oberstløytnant og blir dermed den første kvinnelige flygelederen til å oppnå en slik grad.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise