Stanset terrorangrep for tredje gang

Siden 2014 har Major N stoppet tre ulike terrorangrep.

Den israelske politimannen major N. har stanset tre terrorforsøk siden 2014. (Foto: Det israelske politiet)
Den israelske politimannen major N. har stanset tre terrorforsøk siden 2014. (Foto: Det israelske politiet)

Major N (hemmelig identitet) må kunne kalles en moderne israelsk helt. Den kristne politimannen fra Nord-Israel stanset tirsdag sitt tredje terrorangrep siden 2014, da han skjøt to terrorister som forsøkte å knivstikke israelere ved veikrysset Tapuach nord på Vestbredden, skriver Yedioth Ahronoth.

Det var en soldat i vakttårnet som først ga beskjed om at to mistenkelige personer nærmet seg krysset. Major N. gikk dem i møte og ropte til dem på arabisk at de måtte stoppe, men advarselen ble ignorert. Da N. oppdaget at en av dem hadde en kniv i ermet, skjøt han et varselsskudd i luften. I stedet for å stoppe gikk de til angrep. N. skjøt dem begge i nedre del av kroppen.

Terroristene, begge 16 år gamle, ble fraktet til sykehus for behandling.

For et år siden ble en terrorist fra Ramallah stanset av major N. og en annen politimann da han forsøkte å knivstikke israelere i det samme veikrysset.

I 2014 stanset N. en terrorist som hadde knivstukket og drept en israelsk bosetter. Også denne hendelsen skjedde i det samme veikrysset. Terroristen fikk tak i bosetterens våpen og forsøkte å skyte N., som klarte å komme seg i dekning, før han skjøt tilbake og nøytraliserte den palestinske terroristen.

Major N., som trolig er en israelsk araber, er gift og har barn. Han innrømmer at de mange hendelsene han har vært involvert i skremmer han.

– Jeg er bekymret og jo flere hendelser jeg er involvert i, jo mer bekymret blir jeg. Jeg er alltid på alerten. Etter hver hendelse snakker jeg med kona mi og hun støtter meg, sier N., som ikke vil bytte arbeidsplass.

– Dette er et sted hvor ting kan skje når som helst, og derfor, selv rett etter at vi har hindret et terrorforsøk, gjør vi oss mentalt klare for det neste.

Major N. ønsker ikke å slutte i jobben, selv om han har vært døden nær. (Foto: Det israelske politiet)
Major N. ønsker ikke å slutte i jobben, selv om han har vært døden nær. (Foto: Det israelske politiet)



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise