Soldater kjørte feil – ble angrepet

To israelske soldater kjørte feil og ble angrepet av en mobb i Jenin.

De israelske soldatene ble omringet før de ble angrepet med blant annet steiner. (Foto: Twitter)
De israelske soldatene ble omringet før de ble angrepet med blant annet steiner. (Foto: Twitter)

To israelske soldater kjørte ved en feil inn i den palestinske byen Jenin på Vestbredden mandag. Det israelske militærkjøretøyet ble raskt omringet av palestinske ungdommer. De to soldatene, en mann og en kvinne, ble slått til blods av folkemengden og bilen ble angrepet med steiner. Våpenet til en av soldatene skal også ha blitt stjålet i kaoset, skriver Yedioth Ahronoth.

Palestinske sikkerhetsstyrker skal ha reddet de to soldatene fra mobben.

Den kvinnelige soldaten ble moderat skadet og blødde kraftig fra ansiktet etter å ha kuttet seg på glass fra de knuste vinduene. Hun ble fraktet til sykehuset i Afula, etter at hun og medsoldaten ble evakuert ut av området.

Ifølge en foreløpig etterforskning skal soldatene ha kjørt feil etter å ha fulgt instruksjonene til et navigasjonssystem. Tidligere denne måneden kjørte en israelsk statsborger inn i den palestinske byen Abu Dis på Vestbredden. Han ble angrepet av palestinere, som satte fyr på bilen hans og påførte mannen lettere skader. Også han ble reddet av palestinske sikkerhetsstyrker.

I oktober 2000 ble to israelske reservesoldater lynsjet og drept av en stor mobb etter at de ved et uhell kjørte inn i den palestinske byen Ramallah.

Her er en video fra mandagens hendelse i Jenin:

Forrige artikkelF-16-pilot på bedringens vei
Neste artikkelDagbladet bommer grovt på fakta og folkerett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.