To IDF-soldater døde i en trafikkulykke

Lastebilsjåføren som drepte soldatene har 115 trafikkforseelser bak seg.

De to israelske soldatene Eshto Tespo (t.v.) og Bar Yakubian mistet livet i trafikkulykken. (Foto: IDF)
De to israelske soldatene Eshto Tespo (t.v.) og Bar Yakubian mistet livet i den tragiske trafikkulykken. (Foto: IDF)

To israelske soldater døde og ti andre ble skadet i en trafikkulykke i det sentrale Israel natt til tirsdag. En lastebilsjåfør skal ha mistet kontrollen over kjøretøyet sitt og truffet en konvoi av IDF-jeeper, skriver Jerusalem Post.

Sersjant Bar Yakubian (19) fra Netiv HaShayara og sersjant Eshto Tespo (21) fra Petah Tikva omkom i det kraftige sammenstøtet. Av dem som ble skadet i ulykken ble en alvorlig skadet, en moderat skadet og resten lettere skadet.

Lastebilsjåføren, en beboer fra Øst-Jerusalem, møtte i retten dagen etter ulykken. Der kom det fram at lastebilsjåføren hadde 115 trafikkforseelser registrert på seg, blant annet for uvettig kjøring, skriver Yedioth Ahronoth.

Sjåføren forklarte i retten at militærkonvoien hadde stoppet midt på motorveien og at han ikke oppdaget dem før det var for sent. Hans bror vitnet også i retten og avviste at det dreide seg om et terrorangrep.

– Min bror respekterer alle og skiller ikke mellom arabere og jøder. Han er en gift seksbarnsfar som jobber for å forsørge sin familie, sa broren i retten.

Det israelske politiet og militærpolitiet har startet etterforskning av ulykken.

Senere døde også en tredje soldat av skadene han pådro seg.

Forrige artikkelKrever at Netanyahu trekker seg
Neste artikkelPalestinsk diplomat: – Vi vil fortsette å oppdra våre barn til å kaste steiner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.