Kjøper israelske missiler til marinen

Israel Aerospace Industries sikret kontrakt til 1,5 milliarder kroner med Finland.

Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)
Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)

Den finske marinen har valgt å investere i Gabriel Missile System produsert av Israel Aerospace Industries (IAI), melder nettstedet aldrimer.no. Kontrakten har en verdi på drøyt 1,5 milliarder kroner.

IAI la inn anbud i konkurranse med Kongsberg-konsernet fra Norge, samt franske, amerikanske og svenske missilprodusenter.

Tidligere i år ble det kjent at Kongsberg-gruppen selger våpen for 15 milliarder kroner til den største våpenleverandøren til Syria. Qatar har også vært en av de største sponsorene av Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den norske regjeringen nekter våpensalg til Israel fordi Norge «ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig». Men som MIFF tidligere har påpekt, blir ikke dette prinsippet fulgt når det gjelder andre land.

Forrige artikkelIsrael stenger grenseovergangen til Gaza for å få slutt på brannterroren
Neste artikkelTerrorister som deltok i brutale drap på to israelske soldater i 2000 ble hyllet på palestinsk TV
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.