Kjøper israelske missiler til marinen

Israel Aerospace Industries sikret kontrakt til 1,5 milliarder kroner med Finland.
Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)
Fra en testavfyring av Gabriel Missile System. (Foto: IAI/ Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Den finske marinen har valgt å investere i Gabriel Missile System produsert av Israel Aerospace Industries (IAI), melder nettstedet aldrimer.no. Kontrakten har en verdi på drøyt 1,5 milliarder kroner.

IAI la inn anbud i konkurranse med Kongsberg-konsernet fra Norge, samt franske, amerikanske og svenske missilprodusenter.

Tidligere i år ble det kjent at Kongsberg-gruppen selger våpen for 15 milliarder kroner til den største våpenleverandøren til Syria. Qatar har også vært en av de største sponsorene av Hamas-regimet på Gaza-stripen.

Den norske regjeringen nekter våpensalg til Israel fordi Norge «ikke tillater salg av våpen og ammunisjon til områder hvor det er krig, krig truer eller til land hvor det er borgerkrig». Men som MIFF tidligere har påpekt, blir ikke dette prinsippet fulgt når det gjelder andre land.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise