Israelsk soldat drept av skarpskyttere

Skarpskyttere fra Hamas skjøt mot en gruppe israelske soldater langs Gaza-grensen.
Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep på Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)
Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep mot Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)

En israelsk soldat er død etter at han ble skutt av skarpskyttere fra Hamas fredag. Soldaten var sammen med en gruppe israelske soldater som voktet grensen i forbindelse med opptøyer, da de ble beskutt av snikskyttere fra Hamas. Dødsfallet er nå offentliggjort etter at de pårørende er informert.

– I dag ble en IDF-soldat drept i forbindelse med operativ aktivitet nær den sørlige Gazastripen. Under hendelsen skjøt en gruppe terrorister mot IDF-soldatene og en ble alvorlig skadet. Han døde senere av skadene, sier IDF.

Den avdøde er identifisert som 21 år gamle Aviv Levi fra Petah Tikva.

Fire Hamas-krigere ble drept i skuddvekslingen som fulgte, skriver Ha’aretz.

Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)
Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)

Etter angrepet på de israelske soldatene gikk israelske jagerfly til angrep på flere Hamas-mål på Gazastripen. Minst 25 Hamas-mål skal være truffet.

Statsminister Benjamin Netanyahu og det israelske sikkerhetskabinettet holder fredag kveld krisemøter i det militære hovedkvarteret i Tel Aviv. Stemningen langs Gaza-grensen er nå svært spent. Fredag ble det også avfyrt tre raketter mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens den tredje landet i et øde område.

– Nå er det på tide å ta av hanskene. Hamas har gjentatte ganger ignorert våre advarsler, sier Tzachi Hanegbi, som sitter i sikkerhetskabinettet.

Ronen Manelis, talsmann for det israelske forsvaret, utelukker ikke en større bakkeoperasjon, men sier de ønsker å unngå en fullskala konflikt. Likevel understreker han at skytingen på soldatene er den mest alvorlige hendelsen som har skjedd siden Gaza-krigen sommeren 2014.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise