Israelsk soldat drept av skarpskyttere

Skarpskyttere fra Hamas skjøt mot en gruppe israelske soldater langs Gaza-grensen.

Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep på Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)
Israel gjennomførte fredag 20. juli en rekke angrep mot Hamas-mål på Gazastripen etter at en israelsk soldat ble drept. (Foto: Skjermdump Twitter-video)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

En israelsk soldat er død etter at han ble skutt av skarpskyttere fra Hamas fredag. Soldaten var sammen med en gruppe israelske soldater som voktet grensen i forbindelse med opptøyer, da de ble beskutt av snikskyttere fra Hamas. Dødsfallet er nå offentliggjort etter at de pårørende er informert.

– I dag ble en IDF-soldat drept i forbindelse med operativ aktivitet nær den sørlige Gazastripen. Under hendelsen skjøt en gruppe terrorister mot IDF-soldatene og en ble alvorlig skadet. Han døde senere av skadene, sier IDF.

Den avdøde er identifisert som 21 år gamle Aviv Levi fra Petah Tikva.

Fire Hamas-krigere ble drept i skuddvekslingen som fulgte, skriver Ha’aretz.

Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)
Det var den 21 år gamle soldaten Aviv Levi fra Petah Tikva som ble drept av en skarpskytter fredag 20. juli. (Foto: Privat)

Etter angrepet på de israelske soldatene gikk israelske jagerfly til angrep på flere Hamas-mål på Gazastripen. Minst 25 Hamas-mål skal være truffet.

Statsminister Benjamin Netanyahu og det israelske sikkerhetskabinettet holder fredag kveld krisemøter i det militære hovedkvarteret i Tel Aviv. Stemningen langs Gaza-grensen er nå svært spent. Fredag ble det også avfyrt tre raketter mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens den tredje landet i et øde område.

- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -

– Nå er det på tide å ta av hanskene. Hamas har gjentatte ganger ignorert våre advarsler, sier Tzachi Hanegbi, som sitter i sikkerhetskabinettet.

Ronen Manelis, talsmann for det israelske forsvaret, utelukker ikke en større bakkeoperasjon, men sier de ønsker å unngå en fullskala konflikt. Likevel understreker han at skytingen på soldatene er den mest alvorlige hendelsen som har skjedd siden Gaza-krigen sommeren 2014.

Forrige artikkelImporten fra Israel gikk opp i første halvår
Neste artikkelNorge må likebehandle Israel med andre land når det gjelder våpenhandel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.