IDF ødela terrortunnel som gikk over 200 meter inn på israelsk territorium

Israel har oppdaget og ødelagt 15 terrortuneller på ett år.

Slik ser tunnelen som ble ødelagt ut på innsiden. Den skal ha gått 200 meter inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
Slik ser tunnelen som ble ødelagt ut på innsiden. Den skal ha gått 200 meter inn på israelsk territorium. (Foto: IDF)
 
Støtter DU det jødiske folkets rett til et nasjonalt hjemland? Klikk her for å bli medlem av MIFF fra kun kr. 4,- per uke

Det israelske forsvaret ødela torsdag 11. oktober en tunnel fra Gazastripen som gikk over 200 meter inn på israelsk territorium. Tunnelen skal starte ved Khan Younis sør på Gaza og er flere kilometer lang. Den skal være en del av et «nettverk av militære tuneller», skriver Times of Israel.

Hamas skal ha gravd tunellen med en ny type teknikk for å gjøre det vanskeligere for det israelske forsvaret å avdekke gravearbeidet.

– Måten denne tunnelen ble bygget på indikerer at Hamas prøver å utfordre våre mottiltak. De har endret måten de graver tunnelene på for å gjøre det vanskeligere for oss å oppdage dem, sier IDF-talsmann Jonathan Conricus.

Dette skal være den 15 tunnelen Israel har ødelagt siden oktober 2017. Den skal ikke ha vært i «umiddelbar nærhet av israelsk bebyggelse», men ble likevel sett på som en trussel mot Israel.

I løpet av de to siste årene har det israelske militæret tatt i bruk en rekke teknologiske tiltak for å oppdage tunnelene, som Israel frykter Hamas og andre terrorgruppen vil bruke til å utføre angrep inne i Israel.

Forsvarsdepartementet bygger også en underjordisk barriere rundt Gazastripen for å bekjempe disse tunnelene. Den skal være ferdig neste år.

- Artikkelteksten fortsetter under annonsen -

Tunnelene som Hamas bygger fra Gazastripen og inn i Israel tar flere år å grave, bruker verdifulle bygningsmaterialer og koster titalls millioner kroner.

Forrige artikkelTror huset til svensk-jødisk politiker ble påtent i et antisemittisk angrep
Neste artikkelRabbiner Melchior: – Den norske kirke handler stikk imot fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -