Vil ha generalmajor Aviv Kochavi som sjef for det israelske forsvaret

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har funnet Gadi Eisenkots etterfølger.

Generalmajor Aviv Kochavi håndhilser på avtroppende IDF-sjef Gadi Eisenkot. (Foto: Det israelske forsvaret)
Generalmajor Aviv Kochavi (til venstre) håndhilser på avtroppende IDF-sjef Gadi Eisenkot. (Foto: Det israelske forsvaret)

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har utpekt generalmajor Aviv Kochavi som sin kandidat til posisjonen som øverstkommanderende i det israelske forsvaret. Prosessen med å finne en ny forsvarssjef har pågått i månedsvis.

Kochavi, som i dag er nestkommanderende i IDF, må først bli godkjent av en komité som skal ganske hans kandidatur. Blir han godkjent blir det opp til regjeringen om de vil at Kochavi skal overta jobben til generalløytnant Gadi Eisenkot, som har vært IDF-sjef siden 2015, skriver Times of Israel.

Andre kandidater som var aktuelle til stillingen var generalmajor Yair Golan, generalmajor Nitzan Alon og generalmajor Eyal Zamir.

Etter planen skal Kochavi møte godkjennelseskomiteen søndag. Etter at han er godkjent – som det er forventet at han blir – vil forsvarsminister Lieberman bringe sin kandidat til regjeringen for endelig godkjenning.

PS: Generalmajor er den nest høyeste graden i det israelske forsvaret.

Forrige artikkelHamas skal ha gått med på å stanse de voldelige opptøyene langs grensen
Neste artikkelOperasjon Dagsverks «fredsikon» gjentar at hun vil fjerne hele Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.