Vil ha generalmajor Aviv Kochavi som sjef for det israelske forsvaret

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har funnet Gadi Eisenkots etterfølger.
Generalmajor Aviv Kochavi håndhilser på avtroppende IDF-sjef Gadi Eisenkot. (Foto: Det israelske forsvaret)
Generalmajor Aviv Kochavi (til venstre) håndhilser på avtroppende IDF-sjef Gadi Eisenkot. (Foto: Det israelske forsvaret)

Forsvarsminister Avigdor Lieberman har utpekt generalmajor Aviv Kochavi som sin kandidat til posisjonen som øverstkommanderende i det israelske forsvaret. Prosessen med å finne en ny forsvarssjef har pågått i månedsvis.

Kochavi, som i dag er nestkommanderende i IDF, må først bli godkjent av en komité som skal ganske hans kandidatur. Blir han godkjent blir det opp til regjeringen om de vil at Kochavi skal overta jobben til generalløytnant Gadi Eisenkot, som har vært IDF-sjef siden 2015, skriver Times of Israel.

Andre kandidater som var aktuelle til stillingen var generalmajor Yair Golan, generalmajor Nitzan Alon og generalmajor Eyal Zamir.

Etter planen skal Kochavi møte godkjennelseskomiteen søndag. Etter at han er godkjent – som det er forventet at han blir – vil forsvarsminister Lieberman bringe sin kandidat til regjeringen for endelig godkjenning.

PS: Generalmajor er den nest høyeste graden i det israelske forsvaret.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise