Kåret til en av verdens beste

Den israelske stridsvognen Merkava IV på topp fem i verden.

Den israelskproduserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)
Den israelsk-produserte stridsvognen Merkava IV er kåret til en av verdens beste. (Foto: Wikimedia Commons)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Det konservative amerikanske magasinet National Interest, som skriver om utenriksrelasjoner og forsvar, har kåret de fem beste stridsvognene i verden. Hver av de fem stridsvognene har unike kvaliteter som gjør dem til en farlig motstander på slagmarken. På fjerdeplass kommer den israelsk-produserte stridsvognen Merkava Mark IV, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

Magasinet hyller den israelske stridsvognens pansring, som beskytter mannskapet mot skader selv om stridsvognen blir truffet av fienden.

– Israel er et lite land hvor tapet av menneskeliv går hardt inn på dem. Derfor har det israelske militæret bygget en stridsvogn hvor beskyttende pansring har høyeste prioritet, i tillegg til ildkraft, skriver National Interest.

– Merkava har utmerket pansring; kanonen og den skarpt vinklede fronten på stridsvognen er designet for å være maksimalt beskyttet fra alle vinkler. Stridsvognens motor er plassert i fronten, som skaper en tett masse mellom fiendens skudd og mannskapet, fortsetter det amerikanske magasinet.

Merkava IV er også utstyrt med Trophy-systemet, som kan stanse innkommende raketter og anti-tanks-missiler på vei mot stridsvognen.

På første plass på listen er den russiske stridsvognen T-90 A, på andreplass er amerikanske Abrahams M1, på tredjeplass den tyske stridsvognen Leopard 2 og på femteplass den britiske stridsvognen Challenger 2.

Forrige artikkelTror Iran frakter våpen i dette flyet
Neste artikkelPolitiet mistenker terror etter at jordaner angrep to israelske medarbeidere med hammer
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -