Soldat alvorlig skadet i jakten på terroristene bak torsdagens angrep

Soldaten er fraktet til sykehus med alvorlige hodeskader etter steinangrep.

Det foregår en stor jakt etter mistenkte terrorister på Vestbredden. Militæret, Shin Bet og politiet deltar. (Foto: IDF)
Det foregår en stor jakt etter mistenkte terrorister på Vestbredden. Militæret, Shin Bet og politiet deltar. (Foto: IDF)

Store styrker fra militæret, politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet jakter terroristene bak torsdagens terrorangrep, hvor to soldater ble drept og to andre alvorlig skadet. I forbindelse med den pågående aksjonen ble en israelsk soldat fredag morgen alvorlig skadet etter at en palestiner angrep han med stein. Soldaten er fraktet til sykehus med livstruende hodeskader. Gjerningsmannen stakk fra stedet, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Soldaten skal også ha blitt knivstukket i angrepet, ifølge nye opplysninger.

I forbindelse med aksjonen ble 40 mistenkte pågrepet på Vestbredden natt til fredag, ifølge det israelske forsvaret. 37 av de dem er Hamas-aktivister. De er mistenkt for å være delaktig i terrorisme og for å ha startet opprør.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarer Hamas om at Israel ikke vil ha en våpenhvile på Gazastripen hvis terrorismen på Vestbredden fortsetter.

Den siste uken har det vært en rekke terrorangrep, som har kostet flere israelere livet. I tillegg er over ti personer blitt skadet, flere av dem alvorlig.

I forbindelse med den pågående letingen etter de ettersøkte terroristene har det israelske forsvaret stengt av deler av Vestbredden. Det er satt opp veisperringer flere steder og byen Ramallah er stengt av.

Tidligere i uken ble to ettersøkte terrorister skutt og drept i en annen aksjon.

Det israelske forsvaret mener det er terrorceller fra Hamas som har stått bak de to dødelige angrepene nær bosetningen Ofra denne uken. Hamas har kalt angrepene, som blant annet kostet en baby livet, for «heroiske».

Forrige artikkelTo drept og to alvorlig skadet i et nytt terrorangrep på Vestbredden
Neste artikkelDet blir stygt når VG og Natalie Portman snubler i bena på hverandre
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.