Ny sjef for det israelske forsvaret

Aviv Kochavi blir nummer 22 i rekken til å lede de israelske styrkene.

Den nye IDF-sjefen Aviv Kochavi blir gratulert av statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
IDF-sjef Aviv Kochavi gratuleres av statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Tirsdag 15. januar overtok Aviv Kochavi jobben som øverstkommanderende for det israelske forsvaret. Dagen startet ved IDFs hovedkvarter i Tel Aviv, hvor Kochavi ble utnevnt til rangen generalløytnant av statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu, skriver avisen Yedioth Ahronoth.

– «Jeg sverger». Det er hva jeg ropte sammen med mine medsoldater foran Vestmuren, som for oss var en vegg full av støtte og beskyttelse. Det har gått 2000 år og denne veggen med beskyttelse har utvidet seg og blitt til det israelske forsvaret. Jeg sverget foran generasjoner av soldater som hver og en kommer i tur for å forsvare staten, sa IDF-sjefen under seremonien:

– Jeg ser på denne stillingen med ærbødighet. Det er en ære, la han til.

Den 22. sjefen for IDF ble født i 1964 og vokste opp i Kiryat Bialik. Han startet sin karriere i forsvaret som fallskjermjeger. Senere ble han leder for fallskjermjeger-brigaden, leder for det militære etterretningsdirektoratet, leder for IDFs nordkommando og nestkommanderende for hele forsvaret. Under innvielsesseremonien som øverstkommanderende i IDF pekte Kochavi på viktigheten av at jødene har sin egen nasjonalstat og hvordan landet til enhver tid må beskyttes mot fiender som ønsker å utslette dem.

– For å forsvare vårt nasjonale hjem må vi ha årvåkenhet, en kraftig militærstyrke, viljen til å bruke den styrken, evne og besluttsomhet.

Kochavi brukte også anledningen til å takke sin forgjenger, den avtroppende IDF-sjefen Gadi Eisenkot, for sin innsats for staten Israel gjennom mange år.

– Under din ledelse har IDF styrket enhetene sine og økt beredskapen. På vegne av alle soldater og kommandører, jeg takker og hyller deg.

Eisenkot takket av etter fire år som IDF-sjef med disse ordene:

– Etter 40 år i tjeneste og fire år som IDF-sjef, så er jeg kommet til veis ende i det som ble mitt livs oppdrag, fortalte den avtroppende sjefen.

I løpet av sin tid som IDF-sjef måtte Eisenkot forhindre at Iran klarte å etablere seg militært i nabolandet Syria. Det lykkes han med.

Gadi Eisenkot takket mandag 14. januar for seg etter fire år som sjef for det israelske forsvaret. (Foto: Amos Ben Gershom)
Gadi Eisenkot takket mandag 14. januar for seg etter fire år som sjef for det israelske forsvaret. (Foto: Amos Ben Gershom)
Forrige artikkel– Israelsk luftangrep var rettet mot ledere i Hizbollah og Irans militære
Neste artikkelJerusalem forbereder seg på snø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.