USA utplasserer rakettforsvar i Israel

Styrker Israels evne til å forsvare seg mot trusler fra nært og fjernt i Midtøsten.
Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)
Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det amerikanske militæret har for første gang utplassert sitt mest avanserte rakettforsvarssystem i Israel. Utplasseringen av Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) er en del av en øvelse i å raskt utplassere rakettforsvaret over hele verden. Det amerikanske systemet skal også integreres med det israelske rakettforsvaret mot trusler som langtrekkende ballistiske missiler.

– IDF samarbeider med amerikanske styrker om å forbedre samarbeidet mellom de to militærene og styrke evnen til å forsvare israelsk luftrom.

Det skriver det israelske forsvaret i en pressemelding. Videre skriver de at utplasseringen av THAAD ikke er «relatert til en spesifikk hendelse».

– IDF er takknemlig for denne øvelsen og står klare til å beskytte Israels luftrom og sivilbefolkning mot en enhver trussel fra nært og langveisfra.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som også er forsvarsminister, sier utplasseringen er et bevis på USAs forpliktelser til Israels sikkerhet.

– Sammen med vårt eget forsvarssystem er vi nå enda bedre rustet til å møte truslene fra hele Midtøsten, sier Netanyahu om utplasseringen.

Over 200 amerikanske soldater deltar i øvelsen. Det avanserte amerikanske rakettforsvaret skal utplasseres flere steder rundt om i Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise