USA utplasserer rakettforsvar i Israel

Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)
Her er det amerikanske rakettforsvaret THAAD i Israel. Systemet skal kunne utplasseres raskt verden over. (Foto: US Army)

Det amerikanske militæret har for første gang utplassert sitt mest avanserte rakettforsvarssystem i Israel. Utplasseringen av Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) er en del av en øvelse i å raskt utplassere rakettforsvaret over hele verden. Det amerikanske systemet skal også integreres med det israelske rakettforsvaret mot trusler som langtrekkende ballistiske missiler.

– IDF samarbeider med amerikanske styrker om å forbedre samarbeidet mellom de to militærene og styrke evnen til å forsvare israelsk luftrom.

Det skriver det israelske forsvaret i en pressemelding. Videre skriver de at utplasseringen av THAAD ikke er «relatert til en spesifikk hendelse».

– IDF er takknemlig for denne øvelsen og står klare til å beskytte Israels luftrom og sivilbefolkning mot en enhver trussel fra nært og langveisfra.

Statsminister Benjamin Netanyahu, som også er forsvarsminister, sier utplasseringen er et bevis på USAs forpliktelser til Israels sikkerhet.

– Sammen med vårt eget forsvarssystem er vi nå enda bedre rustet til å møte truslene fra hele Midtøsten, sier Netanyahu om utplasseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 200 amerikanske soldater deltar i øvelsen. Det avanserte amerikanske rakettforsvaret skal utplasseres flere steder rundt om i Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag